Växjö
VÄX

Örebro ett steg närmare att säkra SSL-kontraktet

28 februari 2018 21:00

Det var ett tufft motstånd som väntade när Örebro tog emot Växjö under onsdagen. Hemmalaget gick hårt ut för att plocka tre viktiga poäng i kampen om att säkra SSL-kontraktet till nästa säsong. Trots en stark upphämtning av Växjö vann Örebro med 8-6.

Örebro-Växjö 8-6 (4-2,2-1,2-3)

Mål Örebro: Rasmus Rudolfsson 2, Simon Palmén 2, Marcus Ekengren 2, Simon Jirebeck, Markus Lindgjerdet

Mål Växjö: Jesper Sankell 2, Ted Nivestam, Filip Kjellsson, Ludwig Persson, Karljohan Ahlroth

Efter att AIK förlorat mot Höllviken under gårdagen hade Örebro ett gyllene läge att idag plocka tre poäng för att på så sätt ta ett steg närmare att säkra SSL-kontraktet till nästa säsong. Hemmalaget och Simon Palmén tog tag i taktpinnen direkt och efter drygt fem spelade minuter hade Palmén gjort ett mål och passat fram till två. Örebro gick till vila med en 4-2-ledning efter att Växjö jobbat sig in i matchen efter kallduschen.

Växjö kröp sedan närmare i inledningen av mittenakten efter att Jesper Sankell hittat nätet för andra gången i matchen. Men hemmalaget var snabba med att svara - två gånger om.

Gästerna påbörjade sedan en ordentlig upphämtning och hade med två och en halv minut av matchen bara ett mål upp till likaläge. I samband med Karljohan Ahlroths mål som innebar 7-6 tog hemmalaget time out, och det gav resultat. Markus Ekengren klev fram som matchvinnare och Örebro tog viktiga poäng i kampen om att säkra SSL-kontraktet till nästa säsong. Noterbart är att Simon Palmén svarade för fem poäng ikväll i form av två mål och tre assist.