Lördag
12 Jan 7 matcher
Söndag
13 Jan 5 matcher
Måndag
14 Jan 1 match
Tisdag
15 Jan 1 match
Onsdag
16 Jan 5 matcher
Lördag
19 Jan 5 matcher
Söndag
20 Jan 8 matcher
Tisdag
22 Jan 2 matcher

SSL-debutanten Izabell Rydell - en annorlunda talang

1 november 2016 12:45
SSL Dam

I somras fick hon chansen i Damallsvenskan med Eskilstuna United och den här söndagen gjorde Izabell Rydell sin SSL-debut för Rönnby. SSL.se ringde upp den 17-åriga multitalangen, som kombinerar sina två elitidrotter utan problem.


Izabell Rydell är inte en talang som alla andra. Sedan tidigare har 17-åringen etablerat sig som ett namn i Damallsvenskan, där hon spelat för Eskilstuna United. Vid sidan om det har Izabell dessutom en enligt många stor framtid på innebandyplanen.

Inför den här säsongen flyttades hon upp till Rönnbys A-lag och i lördags kom beskedet som hon väntat på. Izabell var uttagen till söndagens hemmamöte med Warberg. Rönnby vann med 7-5, Izabell spelade hela matchen och SSL-debutanten var nöjd över sin insats.

– Jag tycker att det var riktigt roligt. Det var ett högt tempo och mycket kamp genom hela matchen, säger Izabell till SSL.se.

Rönnbytalangen berättar att hon inte alls blev nerövs när hon fick reda på att det skulle bli spel mot Warberg. 17-åringen hade även chansen till att bli målskytt, med ett friläge som räddades av målvakten.

"Vill köra vidare med båda så länge jag kan"

Segern med Rönnby innebar att Izabell nu satt sina första intryck på SSL-scenen. Hur går det då att kombinera en elitsatsning i innebandy med fotboll på högsta nivå?

– Det är enkelt, skrattar Izabell.

Hon berättar att det med Eskilstuna United blir fem träningar i veckan, samtidigt som Rönnby tränar tre gånger. På vintern lugnar det ner sig på fotbollsfronten och just att idrotterna har högsäsong varsitt halvår gör det lättare att få ihop pusslet. Men att vara en annorlunda talang skapar givetvis debatt, något Izabell har märkt av.

– Ja, det är några som vill att jag bara ska satsa på fotbollen. Andra vill att jag bara ska köra på med innebandyn. Men jag vill köra vidare med båda så länge som jag bara kan, förklarar hon.

Med Damallsvenskan färdigspelad för den här säsongen riktar 17-åringen nu allt fokus på SSL. Izabell hoppas få fortsatta chanser med Rönnbys A-trupp och vill se tre nya poäng i nästa match, där laget ställs mot Tyresö. Från ledarhåll hörs både beundran och tålamod för klubbens stora framtidsnamn.

– Hon behöver tid och det kommer vi att ge henne. Nu när fotbollen är slut kommer hon att kunna träna och spela mer för att komma in i tempot. Jag tror mycket på henne, sade tränaren Jimmy Gunnstedt till VLT efter söndagens debut.