Torsdag
11 Apr 2 matcher
Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Idag 1 match
Måndag
22 Apr 1 match

Assisterande tar över Malmö - Lauritsen ny huvudtränare

17 maj 2018 09:50
SSL Dam Silly

För ett år sedan flyttades Joon Berggren upp från assisterande till förste tränare i Malmö. När Berggren nu lämnat gör skåningarna en repris, genom att ge Niklas Lauritsen chansen som huvudtränare.


– Man behöver inte gå över ån efter vatten brukar man väl säga! Niklas, som en av Skånes mest erfarna tränare, fanns ju redan i staben och som med sin breda innebandykompetens lyfte laget föregående säsong, kommenterar Malmös klubbchef Mikael Jeppsson till skåningarnas hemsida.

Niklas Lauritsen tar nu alltså klivet upp som huvudtränare hos Malmö. Den rutinerade ledaren ingick i ledarstaben under föregående säsong, då som assisterande till Joon Berggren som efter SSL-slutspelet tackade för sig.

Under vårmånaderna har det varit en stor rockad på spelare in och framförallt ut ur Malmö. Klubben har tappat flera tongivande spelare, men har samtidigt förlängt kontrakt med bland annat poängdrottningen Johanna Nilsson. Skåningarna tog sig för andra året i rad till kvartsfinal och Lauritsen hoppas lyfta Malmö ytterligare.

– Ett ärofyllt och intressant uppdrag att ta sig an tillsammans med övriga ledare i staben och tjejerna i laget. Tillsammans har vi möjligheten att sikta mot att bli ännu starkare än tidigare. Om alla är med och bidrar på ett starkt sätt har vi en uppenbar möjlighet att åstadkomma något bra, säger Niklas Lauritsen.