Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher

Norskan förlänger - blickar mot guld med Endre

2 mars 2018 08:55
SSL Dam

Karen Farnes blir Endre fortsatt trogen. Den norska landslagskaptenen har kritat på ett nytt kontrakt i sin kamp för att vinna SM-guld med gotlänningarna.


Fem säsonger har det blivit i gult - och fler ska det bli. Endre har på fredagsmorgonen meddelat att klubben kommit överens med Karen Farnes om ett nytt kontrakt. Avtalet mellan parterna skulle löpt ut till sommaren, nu står det klart att 28-åringen spelar kvar fram till 2019.

– Jag förlänger med Endre IF för att jag är fixerad vid tanken att vinna ett SM-guld med klubben. Jag vill ge mig själv ytterligare en chans att nå det målet och att få uppleva det under min karriär, berättar Farnes i ett pressmeddelande från Endre.

– Med alla mjuka handleder och grymma lirare som hittills har förlängt med Endre IF så känner jag att det även behövs någon som täcker skott, springer i oändlighet och gärna står längst fram när vi ska bege oss ut i krig.

Rutinerade Farnes är inne på sitt femte år med Endre och har en bred meritlista. Den norska landslagskaptenen är mest känd för sitt slitstarka spel, men kan också leverera offensivt och har den här säsongen gjort fyra mål och fem assist. Med sin inställning på och utanför planen ses hon som en nödvändig pusselbit av ledarstaben.

– Att få ha Karen i laget ännu en säsong känns väldigt bra. Hon är en spelare som alltid går ut och visar vägen och har en förmåga att växa i de riktigt tuffa matcherna. Hon är en kulturbärare i klubben, betonar Jonas Åström från Endres sportkommitté.