Fredag
30 Nov 5 matcher
Söndag
02 Dec 7 matcher
Lördag
15 Dec 5 matcher
Idag 8 matcher
Tisdag
18 Dec 1 match
Onsdag
19 Dec 3 matcher
Torsdag
20 Dec 1 match
Fredag
21 Dec 2 matcher
Lördag
22 Dec 1 match
Onsdag
26 Dec 1 match
Torsdag
27 Dec 2 matcher
Fredag
28 Dec 1 match
Lördag
29 Dec 2 matcher

Lansering av SSL.se – Svenska Superligans ligasida

23 september 2016 16:00
Pressmeddelande

SSL.se är den nya sidan för alla som på bästa sätt vill följa världens bästa innebandyliga på både dam- och herrsidan. Nyheten blir verklighet tack vare att Föreningen Svenska Superligan (f.d. Svensk Elitinnebandy) och mediehuset Sports Editing Sweden AB har ingått ett samarbetsavtal kring SSL:s närvaro på nätet.


Bilden ovan visar Lasse Wöien, Sales Manager på Sports Editing Sweden, och Krister Kalte, ordförande i Föreningen Svenska Superligan.

Avtalet innebär bland annat att klubbarna i SSL framöver får en gemensam hemsidesplattform och att en helt ny central ligasida i form av SSL.se nu lanseras.

– Vi är enormt stolta att vi nu kan samla alla SSL-klubbar under ett och samma tak. En gemensam plattform för SSL stärker vårt varumärke och är helt i enlighet med de mål vi har satt upp tillsammans med klubbarna, säger Krister Kalte som är ordförande för Föreningen Svenska Superligan.

Den plattform som kommer att användas för SSL:s olika hemsidor är Ramses, ett system som är särskilt utvecklat för att möta de behov som finns hos professionella sportligor. I slutändan kommer det att gynna ligan, klubbarna och fansen som följer innebandyn.

– Vi har under många år haft förmånen att tillsammans med SHL och HockeyAllsvenskan vara med och stärka svensk ishockey. Att nu påbörja en ny resa tillsammans med SSL är en härlig utmaning på flera sätt och vi ser en stor potential i samarbetet och innebandyn, säger Andreas Brännström som är vd på Sports Editing Sweden.

Ett första steg på en ny resa

Utöver den tekniska plattformen, som innehåller en stor palett av funktionalitet, kommer de två parterna att gemensamt satsa på skapande av redaktionellt innehåll kring SSL och att stärka gemenskapen i ligan.

– Ligasidan SSL.se kommer att ha det färskaste materialet och ska vara den givna hemsidan att besöka när man vill veta det senaste om Svenska Superligan, säger Krister Kalte.

– De möjligheter som följer av att alla klubbar finns i samma system kommer att lyfta SSL:s närvaro på nätet ännu mer och tillföra en ny dimension till alla fans runt om i världen, säger Andreas Brännström.

Avtalet är skrivet på tre år och utvecklingen av olika typer av innehåll på hemsidorna kommer att ske löpande under hela avtalsperioden. Kring seriestarten nu i september inleds den nya resan för SSL:s närvaro på nätet.

– Sports Editing Sweden har mött alla våra krav hittills och mer därtill. De står för en enorm professionalism och kommer kunna lyfta både varumärket SSL och de enskilda klubbarna, avslutar Krister Kalte.

För mer information, kontakta [email protected] eller besök www.sportsediting.se.

Bilden ovan på Lasse Wöien och Krister Kalte är fri för användning vid angivande av "Foto: Sports Editing Sweden".