22 Apr 2 matcher

Endre till semifinal och Mora skaffade matchboll

30 mars 2021 21:10
SSL Dam

Endre är klart för semifinal efter att ha vunnit den tredje kvartsfinalen mot Täby vilket betyder 3-0 i matcher. Samtidigt vann Mora på bortaplan mot Sirius och dalalaget har nu 2-1 i matcher och chansen att avgöra på hemmaplan på fredag.

Se highlights från alla matcher på SSL Play!

Endre IF - Täby FC 7-5 (2-1, 1-3, 4-1)

Mål Endre: Ellen Bäckstedt 3, Elin Roos, Wilma Johansson, Terese Ahlqvist, Anna Jakobsson

Mål Täby: Moa Delshammar, Vilma De Gysser, Julia Croneld, Ellen Nyman, Matilda Sjödin

Rubrikerna

– Endre är klara för semifinal! Gotländskorna besegrade Täby med 7-5 i den tredje kvartsfinalen och vann därmed matchserien med 3-0.

– Den tredje kvarten blev dramatisk. Endre ledde med både 2-0, 3-1 och 5-4, men Täby bet hela tiden tillbaka och det stod 5-5 med bara dryga minuten kvar att spela. Då klev rutinerade Anna Jakobsson fram för Endre. Efter 58.44 så skickade hon in matchvinnande 6-5 och i slutminuten så ökade Ellen Bäckstedt på till 7-5.

– Ellen Bäckstedt fortsätter att skina för Endre. Forwarden sköt tre mål och noterade en assist ikväll och har totalt gjort tio poäng på tre matcher i slutspelet.

– Wilma Johansson och Anna Jakobsson hamnade i målprotokollet och båda har därmed, precis som Bäckstedt, gjort mål i alla kvartsfinalmatcherna.

– Säsongen är därmed över för Täby som avslutade våren med sex raka förluster (om vi räknar bort walkover-vinsten mot Mora).

– I semifinalen ställs Endre mot Pixbo. Thorengruppen kommer att möta vinnaren i kvartsfinalen mellan Sirius och Mora.

Sirius Innebandy - KAIS Mora 3-6 (2-1, 0-2, 1-3)

Mål Sirius: Jonna Vuontisvaara, Klara Molin, Moa Svanström

Mål Mora: Moa Gustafsson 2, Adina Augustsson, Lisa Svarfvar, Josefin Svarfvar, Jessika Eriksson

Rubrikerna

– Det här fortsätter att vara bortalagens matchserie. Det har blivit idel bortasegrar hittills. Mora vann den tredje kvarten med 6-3 och leder därmed matchserien med 2-1 i matcher.

– Sirius startade starkt och hade 2-0 efter drygt elva minuter, men sedan vände Mora på matchen via fyra raka mål i första, andra och tredje perioden. Därefter var Mora i ledning resten av matchen. Sirius 3-4-reducerade, men kom inte närmare än så, och under de sista minuterna så kunde Mora spä på siffrorna.

– Det tog bara 27 sekunder för Mora att vända på matchen i mittperioden. Det var nämligen tidsmarginalen mellan Adina Augustssons 2-2 och Moa Gustafssons 3-2.

– Moa Gustafsson var poängbäst i Mora med två mål och två assist.

– Sirius Jonna Vuontisvaara fortsätter att producera mål. Två kassar i förra matchen följdes upp av en ny fullträff idag.