Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match

Årsmöte med framtidsfokus

25 juni 2018 10:00
SSL

Söndagen den 10 juni kallade Föreningen Svenska Superligan till medlemsmöte och efterföljande årsmöte i Bromma. Under dagen låg fokus på framtiden och de viktiga frågor som rör världens bästa liga på dam- och herrsidan.


Medlemsmötet syftade till att diskutera våra gemensamma intressen och vilka frågor intresseorganisationen skall driva åt våra medlemmar. Efter två timmars intensiva och inspirerande diskussioner var det således dags för årsmöte.

Till årsmötet kom 17 röstberättigade föreningar. Ordförande Krister Kalte öppnade mötet och hälsade alla varmt välkomna med ett extra välkomnade till de nya SSL-föreningarna.

Till mötesordförande valdes riksdagsledamoten Andreas Carlson.

Mötet genomfördes effektivt under Andreas ledning och styrelsen beviljades ansvarsfrihet för det gångna året. Föreningen Svenska Superligans bokslut slutade med en vinst på 245 495 SEK. En affärsplan och budget med en omsättning på 5 875 700 klubbades igenom.

Fokus på rättigheter

Årsmötet gav styrelsen tydliga uppdrag för kommande verksamhetsår, där viktiga utredningar också ska göras avseende Svenska Superligans framtid. Några viktiga medskick från föreningarna var att se över den prestationsbaserade ersättningen samt att i större utsträckning koncentrera sig på marknads-, media och rättighetsfrågorna.

Tävlingsfrågor ska föreningen enbart ägna sig åt under förutsättning att vi äger besluten med tillhörande process.

Styrelsens sammansättning för 2018/2019 blir identisk som för det gångna verksamhetsåret.

Krister Kalte valeds enhälligt om som ordförande på ett år.

Johan Karlberg, Magnus Stenbenke och Thomas Lundberg valdes om som ledamöter på två år. Kvar i styrelsen på ett ytterligare ett mandatår är Harald Glans, Mikael Mikaelsson och Kim Fors.

I valberedningen valdes Levi Bergström som sammankallande, Pernilla Bernhardsson och Mats Eriksson omvaldes som ledamöter.

Som verksamhetsrevisorer fick Urban Karlsson och Patrik Johansson förnyat förtroende.

Årsmötet avslutades i god ton och med framåtanda. Den omvalde ordföranden Krister Kalte tackade för förtroendet och tackade Andreas Carlson för ett väl genomfört årsmöte som mötesordförande.

Styrelsen Föreningen Svenska Superligan 2018/2019

  • Krister Kalte, ordförande
  • Johan Karlberg, vice ordförande
  • Thomas Lundberg
  • Kim Fors
  • Mikaela Magnusson
  • Harald Glans
  • Magnus Stenbenke