Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher

Ahlmark blir kvar: "Finns stor potential att bygga"

29 mars 2018 12:35
SSL Herr

Han klev in som en räddare och höll på att lyfta laget till SSL-slutspel. Nu väljer David Ahlmark att fortsätta som tränare för Sirius - på ett kontrakt över två år.


Sirius inledde SSL 2017/2018 mycket darrigt. Laget förlorade elva av sina 14 inledande matcher och blev snabbt indraget i bottenstriden, men sedan hände något.

In på tränarbänken klev under hösten David Ahlmark, ett bekant ansikte som hade ett starkt förflutet hos Uppsalaklubben. Under Ahlmarks styre lyfte Sirius till nya höjder och laget hittade ett grymt flow. Det var också nära att det bar hela vägen till slutspel, men niondeplatsen en poäng från kvartsfinal var imponerande nog.

– Analysen är väl att laget inte riktigt hittade rätt i försvarsspelet i början av säsongen. Där tappade man trygghet och sedan är det lätt att det får följdeffekter som leder till de skrala resultaten. När vi sedan hittade trygghet så vände resultaten, förklarar Ahlmark i en intervju med Sirius hemsida.

– Truppen hade absolut den kvalitet som krävdes för att spela i ett slutspel, men vi förlorade några viktiga nyckelmatcher på slutet som fällde oss. Hade det tagits några fler poäng i början av säsongen hade vi spelat slutspel.

Nästa säsong får Ahlmark och Sirius en ny chans att nå en topp åttaplacering tillsammans. Den tidigare pensionerade tränaren har beslutat sig om en fortsättning. Under torsdagen presenterades ett avtal mellan parterna, där David Ahlmark tecknat för att träna Sirius över de två kommande säsongerna. Anledningen till det?

– Främst är det för att vi ser ut att få ett väldigt spännande lag till nästa säsong. Laget kommer ytterligare att föryngras med unga talanger som brinner för innebandyn. Det kommer finnas stor potential att verkligen bygga ett starkt lag som på sikt kan gå hur långt som helst, säger Ahlmark.