Lördag
23 Mar 9 matcher
Söndag
24 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 2 matcher
Tisdag
26 Mar 2 matcher
Idag 4 matcher
Fredag
29 Mar 4 matcher
Lördag
30 Mar 4 matcher
Söndag
31 Mar 4 matcher
Måndag
01 Apr 2 matcher

Galen vändning av Falun och tre favoritsegrar

28 februari 2021 18:40
SSL Herr

Falun svarade för en makalös vändning mot Pixbo när ett 0-6-underläge förvandlades till en 8-7-seger efter övertid. I övrigt blev det tre favoritsegrar när Storvreta, Mullsjö och Dalen vann mot Helsingborg, Jönköping respektive Fagerhult.


Se highlights från alla matcher på SSL Play!

Pixbo Wallenstam IBK - IBF Falun 7-8 OT (2-0, 2-0, 3-7, 0-1)

Mål Pixbo: Oskar Weissbach 2, Linus Nestorsson, Martin Östholm, Andreas Stefansson, Filip Wramdemark, Felix Lanver

Mål Falun: Emil Johansson 2, Johan Samuelsson 2, Malte Lundmark, Casper Backby, Emil Ruud, Patrik Rokka

Rubrikerna

– Falun slog tillbaka Pixbo med 8-7 efter övertid efter en makalös upphämtning i den tredje perioden. Pixbo ledde med 6-0 när det återstod en knapp kvart att spela. Då vann Falun sista femton minuterna med 7-1 (!), vilket kvitterade matchen till 7-7. Johan Samuelsson skyfflade in 7-7-bollen med bara arton sekunder kvar att spela. Övertiden var sedan knappt två minuter gammal när Patrik Rokka avgjorde för gästerna.

– Malte Lundmark (ett mål, två assist) och Emil Johansson (två mål, en assist) var poängbäst i Falun. Lundmark har alltjämt gjort poäng i alla matcher den här säsongen (23 stycken). Johansson har en poängsvit som är uppe i sexton matcher.

– Martin Östholm var poängbäst i Pixbo med ett mål och tre assist. 32-åringen har nu gjort mål i sex raka matcher och poäng i tolv raka matcher.

– Efter två raka förluster så har Falun tagit två raka vinster och laget har tolv segrar på de fjorton senaste matcherna. Nu är dalalaget uppe som tvåa i tabellen. Trean Kalmarsund har dock samma poäng och två matcher färre spelade.

– Pixbo hade fem raka vinster innan dagens förlust. Laget är just nu sjua i den tajta tabellen.

Jönköpings IK - Mullsjö AIS 6-8 (1-2, 1-2, 4-4)

Mål Jönköping: Otto Weidman 2, Filip Björk 2, Emil Jacobsson, Oscar Rohlin

Mål Mullsjö: Rikard Eriksson 2, Jan Zaugg 2, Kim Ganevik 2, Jesper Sankell, Kasper Hedlund

Rubrikerna

– Mullsjö vann rivalmötet mot Jönköping med 8-6 på bortaplan. Två snabba mål mitt i andra perioden satte Mullsjö i ett 4-2-övertag, och efter det hade västgötarna ledningen under resterande del av matchen. JIK var så nära som 3-4, 5-6 och 6-7, men lyckades aldrig kvittera.

– Rikard Eriksson var poängbäst i Mullsjö med två mål och en assist.

– Pelle Tarenius noterade två assist och gjorde poäng för sjunde matchen i rad.

– Mullsjö plockade femte raka segern och har tack vare resultaten senaste tiden avancerat till en sjätteplats i sammandraget.

– Jönköping åkte på femte raka förlusten och smålänningarna har bara en seger på de nio senaste matcherna. JIK är tia i tabellen.

Storvreta IBK - FC Helsingborg 6-4 (4-1, 1-2, 1-1)

Mål Storvreta: Anton Birgersson 2, Liam Åström, Albin Sjögren, Fredrik Lindholm, Filip Eriksson

Mål Helsingborg: Jonathan Nilsson, Nicklas Lidholm, Linus Nordgren, Pontus Sölve

Rubrikerna

– Storvreta slog tillbaka Helsingborg med 6-4 på hemmaplan. Uppsala-laget gled ifrån till 4-1 i den första perioden, och höll sedan ledningen resten av matchen.

– Albin Sjögren satte en boll och har gjort mål i sex raka matcher.

– Anton Birgersson matade in dubbla mål för Storvreta och noterbart är att 24-åringen gjort samtliga sex mål i år på hemmaplan.

– Storvreta plockade fjärde raka segern och har sju vinster på de åtta senaste matcherna. Laget toppar tabellen med sju poängs marginal.

– Helsingborg, där Linus Norgren gjorde poäng för nionde matchen i rad, har tre förluster på de fyra senaste matcherna. Skåningarna har halkat ner till niondeplatsen i tabellen, och är alltså utanför slutspelet just nu.

Fagerhult Habo IB - IBK Dalen 5-9 (1-3, 1-3, 3-3)

Mål Fagerhult: Oscar Liljegrahn, Marcus Larsson, Tim Andersson Carlsson, Simon Hedin, William Snäll

Mål Dalen: Alexander Hedlund 2, Daniel Sonidsson, Johan Larsson, Anton Åkerlund, Rasmus Andersson, Ketil Kronberg, Emil Wiklund, Sebastian Degeryd

Rubrikerna

– Dalen slog tillbaka Fagerhult med 9-5 på bortaplan. Rasmus Andersson skickade in 4-1 i början av den andra perioden och Dalen hade 6-2 efter två perioder, och det underläget orkade inte Fagerhult äta ikapp.

– Alexander Hedlund var poängbäst i Dalen med två mål och en assist.

– Dalens Christoffer Andersson noterade dubbla assist och gjorde därmed poäng för elfte matchen i följd.

– Efter två raka bortaförluster så fick Dalen alltså till ett trendbrott. Umeå-laget har sju segrar på de nio senaste kamperna. Laget parkerar som fyra i tabellen.

– Fagerhult åkte på åttonde raka förlusten och är sist i tabellen. Avståndet upp till Höllviken närmast ovanför nedflyttningsstrecket är fem poäng.