Lördag
12 Jan 7 matcher
Söndag
13 Jan 5 matcher
Måndag
14 Jan 1 match
Tisdag
15 Jan 1 match
Onsdag
16 Jan 5 matcher
Lördag
19 Jan 5 matcher
Söndag
20 Jan 8 matcher
Tisdag
22 Jan 2 matcher

Nyförvärvet: "Jag tänker oss i ett slutspel"

9 augusti 2018 17:00
Intervju

Hon går in till sin sjätte SSL-säsong i sin fjärde klubb - men har precis gjort sin första riktiga flytt. Sofie Karlsson har lämnat hemstaden för Warberg IC och nu laddar forwarden för en nytändning.


Varberg - där är Sofie Karlssons nya hemvist. 25-åringen har efter en hel uppväxt lämnat sitt Södertälje för nya äventyr, inte minst på innebandyplanen. Samtidigt har den nyutbildade förskolläraren även börjat arbeta och hon gör sig alltmer hemma i sin nya stad. Flytten till Halland ångrar hon inte en sekund.

– Det känns kul, framförallt väldigt spännande. Just eftersom att jag aldrig har flyttat hemifrån tidigare, berättar Sofie Karlsson och tillägger;

– Det blir mycket som kommer att vara nytt och det är kul med ett äventyr tänker jag.

Berätta om ditt beslut, vad var det som innebandymässigt lockade dig till just Warberg?

– Varberg som stad är väldigt fin, sen har vi så klart också föreningen. Warberg är väldigt seriösa och måna om sina spelare, en bra organisation. Det var vad som lockade mig att komma ner hit och spela innebandy här.

Och om du tittar på ditt nya lag i Warberg - vad ser du då?

– Jag ser det som ett väldigt roligt lag. Målinriktat, tävlingsinriktat och även fast allt är seriöst finns det ändå en lätthet.

Söker en nystart: "Kan vara tufft i ett topplag"

Med sina 25 år och totalt fem säsonger i SSL har Sofie Karlsson skaffat sig en bred rutin som hon nu bär med sig till Warberg. Karriären har via Telge först gått vidare till grannarna Huddinge och debut i högstaligan, där hon på tre säsonger nådde upp i 58 poäng. Det genombrottet resulterade sommaren 2016 i ett kontrakt med Täby.

Men perioden hos den SM-guldtörstande Stockholmsklubben blev en utmaning för Karlsson, som fick fightas för sin speltid. En säsong och sammanlagt nio poäng senare vände hon hem till Telge för att hjälpa laget kvar i SSL. Moderklubbens återtåg till högstaligan blev kortvarigt och det lossnade aldrig för Sofie Karlsson, som landade på fyra poäng. En siffra långtifrån de 13 mål och tio assist som forwarden slog till med sista säsongen i Huddinge.

– Det är dels för att jag bytt miljö ett par gånger tror jag. Det tar ett tag att komma in i ett nytt lag. Sen har jag inte hamnat rätt riktigt, jag fick inte ut det jag ville i Täby, resonerar Sofie på frågan om de poängmässigt tunga åren.

Hur ser du på möjligheterna i Warberg? Kommer du att hitta rätt i din roll där?

– Ja, det tror jag. Jag tänker rent generellt att det kan vara tufft att spela i ett topplag. Mycket på grund av konkurrensen.

– Warberg är inget topplag - ännu. Därför tror jag att min erfarenhet kommer att gynna mig i min roll. Det är därför jag hoppas kunna komma mer till min rätt här.

"Den roligaste delen av säsongen"

Nu väntar alltså nästa kapitel i Sofie Karlssons SSL-karriär. Forwarden är framme vid sin fjärde anhalt, den första utanför Stockholmsområdet. Warberg IC är en klassisk klubb med starka anor, men som haft det svårt under de senaste åren. Säsongen som gick slutade laget tia, en placering som nu ska förbättras.

– Jag tänker oss i ett slutspel. Warberg har på senare tid både varit nära att åka ur men också varit nära att nå slutspel. Nu finns det två nya lag i serien, plus att flera av de andra tappat spelare. Det finns en stor chans att vi i alla fall plockar mer poäng än förra året, menar Sofie.

Lite mer än en månad återstår till seriestart. I premiären väntar mäktiga KAIS Mora för Warberg, som inleder på hemmamark.

Just nu tränar A-truppen tillsammans fyra gånger i veckan, dessutom tillkommer egen träning och försäsongsmatcher. Allt handlar om att bygga upp laget och komma så väl rustad som möjligt till start. Augusti är enligt många den värsta månaden av alla, men med SSL 2018/2019 alldeles runt hörnet känner Sofie Karlsson pulsen stiga.

– Gud ja! Det är tiden inför seriepremiären som är den jobbigaste men ändå roligaste delen av säsongen. Du förbereder dig inför allt det som komma skall.