Thorengruppen
TTG

Slutspelshoppet lever för Jönköping

27 februari 2018 22:35

Seger var ett måste för Jönköping mot Team Thorengruppen för att kunna vara med och kämpa om slutspelsplatserna i de sista omgångarna. Det blev seger, två poäng efter straffar, vilket gör att möjligheten finns kvar med två matcher kvar.

Jönköping-Team Thorengruppen 4-3 e str (2-2, 0-0, 1-1, 0-0, 1-0)

Mål Jönköping: Jesper Ekström 2, David Östergren, Hannes Blomkvist

Mål Team Thorengruppen: Peter Reinholdt 2, Linus Holmgren

Varken Jönköping eller Team Thorengruppen hade rosat marknaden den senaste tiden när de på tisdagskvällen ställdes mot varandra. Det stod sedan tidigare klart att Thorengruppen kommer att åka ur SSL, medan Jönköping skulle behöva hämta in fem poäng på de sista tre omgångarna för att nå slutspel.

Thorengruppen tog ledningen i matchen och kanske fanns det en del spända armar och ben i hemmalaget. Efter en spelad period hade vi 2-2 på resultattavlan och så även efter två perioder.

I tredje fick Jönköping in ett viktigt mål halvvägs in i perioden och hade slagläge mot tabelljumbon som bara hade äran att spela för. Men med drygt tre och en halv minut kvar kvitterade Thorengruppen och matchen fick avgöras på straffar. Där avgjorde Hannes Blomkvist för Jönköping som i och med det trots allt fick med sig två poäng från matchen.

Tre poäng upp till Dalen (som dock har en match mindre spelad), med två matcher kvar för Jönköping.