Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match

Fem snabba inför semin: Ahlroth mot Degeryd

8 april 2019 16:00
SM-slutspel Herr

Det första stora steget är taget - nu är bara ett hinder kvar på vägen mot Globen. Storvreta och Dalen har nått fram till SM-semifinal och inför duons matchserie tar SSL.se tempen på Valdemar Ahlroth och Sebastian Degeryd.


Hur är pulsen hos dig inför semifinalspelet?

Ahlroth, Storvreta: – Den är härlig! Att tävla om en finalplats i Globen ger puls oavsett motstånd och förutsättningar.

Degeryd, Dalen: – Det känns riktigt bra och motiverande. Vår kvartsfinal gick fortare än vad de flesta nog trodde, så nu har vi fått längta lite extra till detta.

Vad ger du för betyg på den kvartsfinal som ni lämnar bakom er?

Ahlroth, Storvreta: – Fullt godkänd, det går inte att klaga på 4-0. Matchbilden var väl inte alltid som vi ville, men derbyn är speciella. Det var en bra genomkörare för vad som komma ska.

Degeryd, Dalen: – Bra, skulle jag säga. Stora delar spelar vi väldigt bra och vi som lag växlar verkligen upp och visar mycket av vad vi kan. Tar vi bort vissa dalar som vi hade i perioder så ska det bli ännu bättre nu.

Vilka är dina tankar på att möta Dalen kontra Storvreta?

Ahlroth, Storvreta: – Jag tänker endast att vi ska vidare. Dalen är ett starkt lag om de får spela på sina styrkor, men vi är ett bättre lag och ska kunna hantera det.

Degeryd, Dalen: – Inte så många egentligen. Så här långt in i slutspelet förväntar man ju sig att få ett sådant motstånd. Men det blir kul, bra tryck och en härlig stämning.

Vad blir nyckeln i semifinalen?

Ahlroth, Storvreta: – Nycklarna håller vi för oss själva, men det handlar nästan alltid om ödmjukhet för oss. Jobbar vi lika hårt eller hårdare än de som vi möter löser det sig alltid för oss. Så starka och skickliga individer har vi överallt.

Degeryd, Dalen: – Vara först till fyra segrar! Vi vet hur man kan slå dem och det gäller att hitta spelet som passar. Försvaret blir så klart viktigt, vi är alldeles bra för inte ligga blad mot blad i egen zoon.

Hur mycket drömmer du om SM-final och spel i Ericsson Globe?

Ahlroth, Storvreta: – Dagligen! Antingen omedvetet under natten eller medvetet under en promenad i solen. Det är härligt att spela i ett lag som är bra på att förverkliga drömmar.

Degeryd, Dalen: – Det skulle vara extremt kul. Det är en dröm man hade som barn, så att bara vara fyra segrar ifrån smakar ganska bra när man tänker efter!