Talang till Pixbo på treårskontrakt: "En riktig poängmaskin"

21 augusti 2017 12:50
SSL Silly Herr

En av division 1:s främsta poänggörare förra säsongen är klar för spel med Pixbo Wallenstam - som knyter upp 21-åringen på ett långt kontrakt.


Med 60 poäng var Andreas Hörberg ett av division 1:s största namn förra säsongen. Framgången har dragit till sig intresse från SSL-håll och nu är 21-åringen presenterad som en Pixbo Wallenstamspelare.

– Att få in Andreas nu känns väldigt bra. Han är en riktig poängmaskin, kommenterar Pixbotränaren Jonas Eliasson i ett pressmeddelande.

– Han känns väldigt seriös och är laddad att få börja köra med oss. Andreas kommer ha fina möjligheter att utvecklas hos oss i Pixbo Wallenstam.

Hade ett avtal färdigt: "Tacksamma för hur Kalmarsund agerat"

Hörberg har ett förflutet i Carlshamn, som han representerat sedan pojklagsålder. Talangen hade i våras tecknat ett färdigt kontrakt med Kalmarsund, men när han antogs till Chalmers i Göteborg valde han att riva det avtalet. Det öppnade upp för Pixbo, som tillsammans med Carlshamn och Kalmarsund arbetat fram en lösning.

– Från Pixbos sidas är vi glada och tacksamma för hur FBC Kalmarsund hanterat och agerat i affären. Professionellt och korrekt och helt igenom en tydlig och bra dialog. Jag vill även passa på att önska FBC Kalmarsund lycka till i årets upplaga av Allsvenskan, hälsar Pixbos klubbdirektör Fredrik Edendahl.

Hos "Rävarna" ansluter Andreas Hörberg på ett treårigt kontrakt. Spelaren är en erkänd poänggörare, något som han hoppas bidra med till Pixbotruppen.

– Det är ett lag som lirar i högsta ligan och har varit intresserade av mig samt väldigt hjälpsamma. Jag vill satsa på innebandyn och när jag ändå ska flytta till Göteborg så passade det perfekt att de ville ha mig, säger Hörberg via Pixbo.