Söndag
14 Apr 4 matcher
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 3 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Söndag
21 Apr 1 match
Tisdag
23 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher

Delgado Johansson: "Jag vill bara ha lördag nu"

16 april 2018 17:30
SSL-slutspelet

Under söndagen stod det klart att det blir en repris på förra årets SM-final efter att KAIS Mora besegrat Täby. SSL.se ringde upp motståndarnas poängdrottning Amanda Delgado Johansson i IKSU, för att ta pulsen inför finalen på lördag.


Trots en lite knackig inledning med tre förluster på de fyra första matcherna kunde IKSU spela sig igenom serien med endast fyra förluster på kontot. Uppsalalaget har inte förlorat sedan den 17 december, då var Rönnby på besök och vann med 8-5.

– Jag tycker att sett över det hela gör vi en bra säsong från början till slut. Vi började lite knackigt men jag tycker vi bara blivit bättre och bättre. Efter jul och nyår så har vi varit riktigt starka. Vi tappade en poäng i serien, så det är riktigt bra, summerar Amanda Delgado Johansson.

Hur skulle du summera slutspelet med Malmö i kvartsfinal och Pixbo i semin?

– Mot Malmö på förhand ska vi vinna och jag tycker vi inte bara vinner utan presterar bra och spelar bra innebandy. I semin, ja vad ska jag säga om det, jag tycker Pixbo är ett grymt bra lag. 3-0 i matcher låter som vi vunnit enkelt men det var inte sanningen. Pixbo gjorde det bra och vi kanske inte riktigt kom upp i den nivån som vi hade önskat. Men vi är starka när det väl ska avgöras och har spelare som kliver fram, summerar Delgado Johansson.

Semifinalen blev som sagt en tight sådan där samtliga tre matcher gick till övertid, rond ett fick dessutom avgöras på straffar. Nu väntar KAIS Mora i finalen på lördag - ett KAIS Mora som även stod för motståndet i fjolårets final.

Vad blir viktigast när ni ställs mot KAIS Mora igen?

– Vi har både förlorat och vunnit mot dem i år. Det handlar mycket om att vi ska komma upp i den nivån som vi kan och som vi inte riktigt gjorde i semin. Sen självklart, powerplay och boxplay kommer bli viktiga i en tight final, det är något som vi också kan förbättra från semifinalen. Jag tror att vi hade 15 minuters powerplay men gick plus minus noll, det är väl kanske inte godkänt, konstatrerar 22-åringen.

Ni mötte ju som sagt Mora förra året i final, skulle du säga att det är negativt eller positivt?

– Jag tror att det kvittar faktiskt, båda lagen har tidigare erfarenhet från final, nu är det ny säsong och båda har nytt lag. Det känns som båda börjar på noll, säger forwarden.

IKSU dominerade förra årets final mot KAIS Mora och hade nästan tre gånger så många skott på mål som dalalaget. Men en liknande final kommer vi inte få se i år enligt Amanda Delgado Johansson.

– Som sagt det kommer bli en jämn match, jag tror det kommer bli jämnare än förra året. Det borde det bli så här på förhand. Men vi är förberedda, vi har ju spelat tighta matcher alla tre matcher i semin, så vi är väl förberedda.

Vad är det som talar för att ni ska vinna i år igen?

– Jag tycker vi har en bredd. Även om Mora har en bredare bredd i år än förra året, så tycker jag att vi på förhand har en större bredd och fler spelare som kan gå in och avgöra. Jag tycker vi är många som kliver fram nu under semin också. Det tycker jag talar för oss.

Amanda Delgado Johansson hamnade trea i den totala poängligan och etta i den interna med sina 59 poäng fördelat på 32 mål och 27 assist. Vad 22-åringens uppgift är i finalen är ganska givet.

– Jag är forward och har levererat framåt hela säsongen och det ska väl vara samma sak i en final. Jag ska väl göra mål framåt antar jag, skrattar Delgado Johansson.

Du har ju haft en fin säsong poängmässigt, hur skulle du summera din egen säsong?

– Jag har hållit en bra och jämn nivå under säsongen, jag tycker själv jag hade en liten dipp efter jul och nyår. Samtidigt har jag fått bra förtroende från tränarhåll och spelat med bra spelare. Att vi har mycket boll och gör mycket mål framåt och gör att man följs med, med den framgången.

Att Amanda Delgado Johansson är taggad för final är inget snack om, hade hon själv fått bestämma hade det varit lördag redan idag.

– Det är bara bra tankar inför finalen. Det ska bli hur kul som helst! Den här veckan hade vi kunnat skippa, jag vill bara ha lördag nu. Det ska bli jättekul, jag ser fram emot det jättemycket, det gör alla i laget också, avslutar IKSU:s poängdrottning.