Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match

Vunnit allt - nu slutar målvakten: "Kroppen säger stopp"

25 april 2018 11:05
SSL Dam Silly

Sara Hjortings långa och framgångsrika karriär är över. Målvakten har tillsammans med Pixbo Wallenstam meddelat att vårens SM-slutspel blev 31-åringens sista framträdande.


Genom åren har Sara Hjorting samlat på sig många fina titlar och utmärkelser. Målvakten har vunnit ett SM-guld med Pixbo Wallenstam, tre VM-guld med Sverige och noterats för hundratals matcher i SSL.

Nu är resan över för Hjorting, det meddelar målvakten via ett pressmeddelande tillsammans med sin klubb. 31 år gammal väljer veteranen att kliva av den aktiva karriären. Beslutet grundar sig i de skadebesvär som plågat henne alltmer.

– Tyvärr är det just kroppen nu som säger stopp och jag har av den anledningen valt att avsluta karriären nu. Under de tre senaste säsongerna har jag kämpat med knäproblem och även operationer. Jag tycker fortfarande att innebandy är fantastiskt roligt, men om jag ska göra något är det till hundra procent och mina knän hade tyvärr inte tillåtit mig att köra fullt ytterligare en säsong, förklarar Sara Hjorting via Pixbos pressutskick.

– Just nu känns det otroligt jobbigt att säga hej då till innebandyn som spelare och framför allt att säga hej då till laget. Men jag har fått uppleva så otroligt mycket under åren och har även uppnått alla mina uppsatta mål.

Tränarens hyllning: "Odiskutabelt varit världens bästa målvakt"

Den här säsongen hade länge potential att sluta i nya titlar för Sara Hjorting. Målvakten levererade storspel från sin position mellan stolparna och Pixbo rivstartade SSL som serieledare långt in på vintern. En tredjeplats i tabellen följdes upp av kvartsfinalvinst över Rönnby och senare semifinal mot IKSU, där Pixbo slogs ut efter tre förlängnings- och strafförluster. Trots den missade guldchansen lämnar Hjorting ett gigantiskt arv efter sig i Pixbo.

– Det har varit en ära att träna Sara och innebandyn kommer verkligen att bli en profil fattigare nu när hon väljer att avsluta sin karriär. Hon är en otroligt stor idrottskvinna och är superseriös i allt kring innebandyn. När jag började träna Sara märkte jag direkt hur hungrig hon var på framgång, samtidigt som hon utstrålade ett lugn som spred sig i hela laget, berömmer Pixbos tidigare tränare Jonas Eliasson och nuvarande coachen Per Tjusberg fyller i;

– Förutom att hon odiskutabelt har varit världens bästa målvakt sett över de senaste tre åren måste man lyfta fram hennes professionalitet och hängivenhet till sporten. Hon har varit en förebild, någon att se upp till och ta rygg på för resten av vår trupp. Pixbo Wallenstams damer hade inte varit i denna starka position man är i idag utan Sara.

Läs hela intervjun med Sara Hjorting på Pixbo Wallenstams hemsida.