Onsdag
10 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 2 matcher
Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Idag 2 matcher
Lördag
20 Apr 2 matcher
Söndag
21 Apr 2 matcher
Måndag
22 Apr 2 matcher

Egna produkten flyttas upp till SSL-laget

9 maj 2018 14:00
SSL Herr Silly

Linköping fortsätter att satsa på klubbens ungdomar - något som betalar av sig. Markus Lindström har nu skrivit på ett A-lagskontrakt och debuterar i SSL till hösten.


19 år gammal har Markus Lindström redan hunnit göra tolv säsonger i Linköping Innebandy. Den senaste tiden har centern tillhört klubbens utvecklingslag Linköping FBC, men nu blir det alltså debut på elitnivå. Inför säsongen 2018/2019 har Lindström tackat ja till ett kontraktserbjudande som betyder spel med SSL-laget.

– Markus är en egen produkt som har alla förutsättningar att göra en raketkarriär nu när han får chansen att spela med och mot Sveriges bästa spelare. Det visar också att vi fortsatt har stor utväxling på spelare från vår duktiga 98-kull, säger Linköpings team manager Johan Fredriksson till den egna hemsidan.

Linköping nådde semifinal under vårens SM-slutspel och har knutit upp flera namn i sitt nya lagbygge. De främsta signaturerna är Pixbos profilspelare Max Wahlgren och poängstarke Simon Palmén från Örebro. Samtidigt arbetar östgötarna hårt på ungdomsfronten, där Markus Lindström blir nästa namn att flyttas upp till A-truppen.

– Det har väl varit på gång nu ett tag, men vi hade ett lag i FBC med mycket av mina kompisar som jag trivdes bra med. Men nu ser vi ut att splittras upp lite och då vill jag ta chansen och se hur långt jag kan nå med min innebandy på elitnivå, berättar Markus Lindström som ser fram emot chansen i SSL.

– Det är häftigt att ha gått hela den långa vägen från knatte- till A-laget. Man känner ju till klubben utan och innan kan man säga.