Lördag
23 Mar 9 matcher
Söndag
24 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 2 matcher
Tisdag
26 Mar 2 matcher
Idag 4 matcher
Fredag
29 Mar 4 matcher
Lördag
30 Mar 4 matcher
Söndag
31 Mar 4 matcher
Måndag
01 Apr 2 matcher
Hemma
Sirius
SIR
Borta
Linköping
LIBK

Kan Sirius hålla sig över strecket?

2 mars 2018 15:00
Matchguide

Dramatiken kring slutspelstrecket fortsätter. I nuläget är det framförallt tre lag inblandande, där Sirius just nu huserar på en åttonde plats. Ska Uppsalalaget behålla sin slutspelsplacering eller kan gästande Linköping bryta sin långa förlusttrend?


Sirius - Linköping

Söndag 13:30 IFU Arena

Fem senaste Sirius: F, F, V, V, V

Fem senaste Linköping: F, F, F, F, F

Sirius belägrar inför helgens omgång den sista slutspelsplatsen i SSL-tabellen. Uppsalalaget delar samma poäng som ovanliggande Dalen men med en sämre målskillnad - och då det ner till ingenmansland bara är två poäng, är det som upplagt för att bli en svindlande streckstridsdramatik ända in i det sista. I den fjärde omgången från slutet tar Sirius emot jumbon Linköping hemma i IFU Arena. Senast man möttes blev det en jämn batalj där Uppsalalaget segrade i Folkungahallen med 4-3 efter att Agnes Wiklund prickat in avgörandet 13 sekunder från slutsignalen.

Vad det gäller Linköping kan laget åka ur högstadivisionen om det inte blir någon poäng i Uppland. Man har fortsatt tolv poäng kvar att spela om samtidigt som det är nio pinnar upp till säker mark, vilket betyder att laget måste göra ett ordentligt sista ryck för att kunna ha chansen att hänga kvar i ligan. Trots att östgötarna åkte på sin 13:e raka förlust när man gästade Warberg senast, har de två senaste matcherna varit tighta uddamålstillställningar. I Halland föll man med 7-6 och i mötet med Dalen omgången innan höll man på att hämta upp ett 1-6-underläge men föll till slut med 5-6. Ska Linköping äntligen få sin seger och skapa nerv i bottenstriden?