21 Apr 2 matcher
22 Apr 2 matcher

Dramatik på hög nivå när Falun premiärvann

24 september 2017 20:33

Det blev en jämn och högdramatisk match mellan Sirius och Falun under söndagskvällen. 5-5 efter full tid och förlängning och i straffläggningen kunde en SSL-debutant avgöra och skjuta segern till Falun.

Sirius - Falun 5-6 e. str (1-0, 1-3, 3-2, 0-1)

Mål Sirius: Johan Eriksson, Calle Kostov-Bredberg, Johan Widh, Joakim Olsson, Peter Berlin.

Mål Falun: Simon Cederström, Malte Lundmark 2, Emil Johansson, Alexander Galante-Carlström, Jonas Adriansson.

Det var bra stämning i IFU Arena i Uppsala när mästarna Falun var på besök hos Sirius. Det var ett bra tempo till en början och stämningen i arenan blev än bättre när Johan Eriksson gjorde 1-0 till Sirius.

Andra perioden blev lite öppnare och Falun skulle vända på matchbilden och ta ledningen med 1-2. Det andra målet prickades in av Malte Lundmark som därmed gjorde mål i sin SSL-debut, blott 16 år gammal. Det jublet blev dock kortvarigt då Sirius svarade upp snabbt med ett 2-2 mål. Emil Johansson satte dock Falun i förarsätet igen med sitt 2-3 mål i slutet av mittperioden.

Sirius svarade dock upp på det underläget direkt i den tredje perioden genom att bjuda tillbaka med två snabba mål fram till en ny hemmaledning med 4-3. Den ledningen lyckades man dock inte hålla då förra årets poängkung Alexander Galante Carlström klev frm och från nära håll kunde sprätta in 4-4.

Slutdelen av den jämna matchen blev dramatisk. Jonas Adriansson satte 4-5 för Falun och när Sirius forcerade framåt med tom bur kom 5-5 genom Peter Berlin med endast en sekund kvar att spela!

Matchen till en svängig men mållös förlängning och i straffläggningen klev 16-årige Malte Lundmark fram för Falun och med ett flertal delikatesser till straffar kunde han skjuta segern till Falun.