Lördag
23 Mar 9 matcher
Söndag
24 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 2 matcher
Tisdag
26 Mar 2 matcher
Idag 4 matcher
Fredag
29 Mar 4 matcher
Lördag
30 Mar 4 matcher
Söndag
31 Mar 4 matcher
Måndag
01 Apr 2 matcher
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Dalen
DAL

Tredje raka för Dalen

17 februari 2019 16:20
SSL Herr

Trots att det var Pixbo Wallenstam som hade flest skott på mål så var det Dalen som kunde åka hem med tre poäng. Men det blev en riktig rysare innan det stod klart då hemmalaget hämtade upp ett tremålsunderläge till likaläge. Men Anton Åkerlund och Sebastian Degeryd såg sedan till att Dalen tog sin tredje raka seger.


Resultatet:

Pixbo Wallenstam - Dalen 4-6 (0-1, 1-2, 3-3)

Mål Pixbo: Axel Larson, Daniel Calebsson, Andreas Stefansson, Martin Östholm

Mål Dalen: Sebastian Degeryd 2, Andreas Carlbom, Ketil Kronberg, Jonas Svahn, Anton Åkerlund

Rubrikerna:

– Det dröjde fram till slutet av den första perioden innan vi fick se matchens första mål mellan Pixbo och Dalen, och det var Andreas Carlbom som gav gästerna ledningen. Trots att hemmalaget hade fler lägen att göra mål i den andra perioden så var det fortsatt ledning för Dalen efter två perioder, denna gång med 1-3.

– Dalens Sebastian Degeryd utökade sedan ledningen kort in i den tredje perioden. Då vaknade hemmalaget och stod för en riktigt stark insats när det hämtade upp till ett likaläge - tack vare Daniel Calebson, Andreas Stefansson och Martin Östholm. Men under 27 sekunder i slutminuterna kunde Anton Åkerlund och Sebastian Degeryd se till att Dalen åkte hem med tre nya poäng.

– Pixbos Axel Larson hade inför dagens möte svarat för 21 poäng - elva mål och tio assist. Idag blev det ett nytt mål då han svarade för hemmalagets första mål i matchen. Dalens Alexander Hedlund passade fram till hälften av Dalens mål idag. 22-åringen har nu noterats för 39 poäng på 25 matcher.

– Pixbo är nu åtta efter att Kalmarsund gått om efter att de tagit en poäng mot Helsingborg under lördagen. Dalen är nu femma men kan komma att halka ned en placering beroende på hur det går i matchen mellan Växjö och Jönköping i eftermiddag.