02 Apr 3 matcher
03 Apr 2 matcher

Mäktig vändning av Dalen borta mot AIK

24 september 2017 19:20

Dalen stod för en magnifik andraperiod när man vände underläge 2-0 till ledning 2-4 mot AIK. AIK kunde efter det aldrig resa sig igen utan Dalen kunde komfortabelt spela hem tre poäng med segersiffrorna 2-7.

AIK - Dalen 2-7 (2-0, 0-4, 0-3)

Mål AIK: Adam Forslöv, Kevin Haglund.

Mål Dalen: Henrik Sjöström, Mattias Wallgren, Pär Forsman, Patrik Rokka 2, Ketil Kronberg 2.

AIK kom ut starka till matchen mot Dalen och var i den första perioden de mest spelförande laget och lyckades också få nätet att rassla två gånger om bakom Dalen-keepern.

Dalen verkade ha behövt en period på sig för att vakna till liv och inse att SSL-säsongen har startar, för när man kom ut till den andra perioden så gjorde man det med högklassig innebandy. AIK hängde inte riktigt med i svängarna när Dalen bjöd upp till dans, och gästerna vände på matchen med fyra raka bollar i den andra perioden.

Den mäktiga perioden och den mäktiga vändningen av Dalen tog knäcken på AIK som inte orkade repa sig efter det. Ketil Kronberg ökade omgående på ledningen till 2-5 i inledningen av den tredje perioden, och det tog udden av AIK, som inte kunde matcha Dalen den återstående tiden. Tre säkra poäng till slut till gästerna från Umeå som vann med 2-7.