LIBK

Jönköping övertygade - krossade Linköping

11 februari 2018 15:40
SSL Dam

Det formsvaga mötet i Idrottshuset i Jönköping fick en klar vinnare. Hemmalaget gick upp till hela 8-0 efter två spelade perioder mot Linköping i en match man till slut vann med övertygande 9-2.

Jönköping - Linköping 9-2 (3-0, 5-0, 1-2)

Mål Jönköping: Felicia Glad 3, Moa Jakobsson 2, Ellen Svensson 2, Alicia Zälle, Gabriella Strandberg,

Mål Linköping: Amanda Ljunggren, Caroline Hansen

Både Jönköping och Linköping kom till spel med dystra förlustsviter. Jönköping hade inte segrat på fem matcher inför söndagen, medan det för Linköpings del såg dubbelt så mörkt ut med tio raka nederlag och en jumboplats i SSL-tabellen.

Och det var Jönköping som skulle få glädjas åt en seger - dessutom en övertygande sådan. Efter två spelade perioder ledde smålänningarna med hela 8-0 efter tre mål i den första och fem i den andra, där Felicia Glad noterades för ett hattrick.

I den tredje och sista perioden satte Moa Jakobsson sitt andra och lagets sista mål för kvällen, innan Linköping också fick finna nät genom Amanda Ljunggren och Caroline Hansen.

9-2-segern innebar att Jönköping skapade något mer utrymme ner till nedflyttningsplatserna samtidigt som hoppet om ett slutspel lever alltjämt. För Linköpings del kan avståndet upp till säker mark växa till nio poäng efter söndagens omgång när jumboplatsen blir allt mer cementerad.