Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher

SSL-insamling till förmån för behövande i Ukraina

11 mars 2022 18:00
SSL i världen

Svenska Superligan (SSL) och dess föreningar startar en insamling till förmån för de behövande i Ukraina. Under insamlingen kommer lagkaptenerna i SSL att bära en blågul lagkaptensbindel, som en symbol för vår solidaritet med det ukrainska folket.


Svenska Superligan och dess föreningar är en del av den ideella idrotten. Vi står för starka och grundläggande värden som handlar om demokrati, jämlikhet, öppenhet och välkomnande. Det ligger i vårt DNA att agera osjälviskt och vi har en grundmurad vilja att hjälpa till.

Denna gång handlar det dock inte om att organisera innebandy för alla. Denna gång handlar det om någonting ännu viktigare.

– Med anledning av den oroliga situationen i Europa startar Svenska Superligan tillsammans med våra medlemsföreningar en insamling för de behövande i Ukraina. Tillsammans kan vi göra skillnad, säger SSL:s ordförande Krister Kalte.

Insamlingen sker via UNHCR, FN:s flyktingkommissariat. Var med och stötta Svenska Superligans insamling till förmån för humanitär hjälp i Ukraina här!
https://min.sverigeforunhcr.se/fundraisers/svenska-superligans-ukrainainsamling

Samtliga lagkaptener i Svenska Superligan kommer under insamlingsperioden att spela med en särskild lagkaptensbindel i blått och gult. Det är samma färger som ingår i Ukrainas flagga. Lagkaptenerna Klara Molin i Sirius och Tobias Gustafsson i Storvreta (bilden ovan) är två av de spelare som berörs av initiativet.

– Vi kommer att bära de blågula färgerna med stolthet. Vi gör det utifrån solidaritet med det ukrainska folket och för att uppmärksamma det hemska som just nu sker i landet. Vi berörs i djupet av det som människor utsätts för och vill göra vad vi kan för att hjälpa människor i nöd, säger Klara och Tobias.