02 Apr 3 matcher
03 Apr 2 matcher

Växjös rivstart sänkte Linköping

24 september 2017 18:14

Växjö rivstartade matchen mot Linköping och hade en 3-0 ledning redan efter någon minut spelat av den andra perioden. Linköping vaknade till liv, men orkade inte genom hela matchen som gästerna vann med 7-4.

Linköping - Växjö 4-7 (0-2, 3-2, 1-3)

Mål Linköping: Anton Karlsson, Fredrik Nyholm, Gustav Fritzell 2

Mål Växjö: Magnus Jansson, Kasper Hydén, Filip Kjellsson 2, Johan Roos, André Andersson 2

Det blev en mardrömsstart på SSL-premiären för Linköping som redan efter tre minuters spel låg under med 0-2 mot Växjö. Tidigt i den andra perioden kom också 0-3 och många trodde att gästerna skulle dra ifrån. Men hemmalaget vaknade till liv igen, och skakade då också liv i matchen. Tre snabba mål och det var bara uddamålet som skiljde lagen åt inför den tredje perioden.

Väl där visade dock Växjö sin styrka. Hemmalaget Linköping kämpade och slet men lyckades inte skapa samma offensiva tryck som Växjö. Det betalade också av sig mot slutet då Växjö gled ifrån, och till slut kunde man komfortablet spela av matchen och segra med 7-4.