Fredag
17 Sep 1 match
Lördag
18 Sep 9 matcher
Söndag
19 Sep 4 matcher
Fredag
24 Sep 1 match
Lördag
25 Sep 10 matcher
Söndag
26 Sep 3 matcher

Veckans hetaste nyheter i SSL - vecka 23

14 juni 2021 09:00
SSL SILLY

Dags att sammanfatta nyheterna i SSL.se den senaste veckan! I svepet finns bland annat ett gäng internationella värvningar samt en veteran som skrivit nytt kontrakt.


SSL DAM

ENDRE IF

Endre förstärker truppen med schweiziska landslagsspelaren Julia Suter. 30-åringen svarade för 50 poäng på 20 matcher med Dietlikon den gångna vintern.

"I Julia får vi en poängstark forward som presterat på högsta internationella nivå under flera säsonger", skriver Endre på sin hemsida.

IBF FALUN

Falun fortsätter att leverera fina värvningar. Nu har klubben gjort klart med systrarna Lina Svarfar och Lisa Svarfvar som ansluter från lokalkonkurrenten Mora.

Lina Svarfar producerade tio poäng på 21 matcher under säsongen om gick.

– Lina Svarfvar är en jobbig och rivig forward att möta som vi har intressanta tankar och planer för i vårt lagbygge. Lina kommer bli otroligt viktig för IBF Falun med sin grymma inställning och hennes riviga spelstil som vi idag saknar i laget, säger sportchefen och tränaren Daniel Dalbjer.

Lisa Svarfvar svarade för 26 poäng på 24 matcher den gångna vintern.

– Lisa Svarfvar är en landslagscenter som fick en stor roll i KAIS Mora förra säsongen efter att Anna Wijk lämnade och den rollen tycker jag att Lisa axlade riktigt riktigt bra. Lisa kommer bli otroligt nyttig på vårt mittfält och jag känner mig väldigt trygg med att hon har långt kvar till att hon nått sin peak i karriären, säger Dalbjer.

MALMÖ FBC

Malmö fortsätter att satsa internationellt. Den skånska klubben har nu gjort klart med danska landslagsspelaren Laura de Fries. Hon har tidigare spelat i Malmös ungdomslag och kommer närmast från Fredrikshavn.

– Laura är en rightfattad forward som spelar med hög fart och intensitet i spelet. Hon läser spelet bra, är trygg med bollen och har ett vasst avslut. Att Laura inte bara ansluter laget utan även tar flyttlasset med sig till Malmö visar att hon menar allvar med sin satsning, säger tränaren Mikael Jeppsson.

TÄBY FC

Täby har värvat in Michaela Sponiarova som benämns som Slovakiens bästa spelare genom tiderna. Forwarden är färsk mästarinna med tjeckiska Vitkovice och kom tvåa i den tjeckiska poängligan efter att ha matat in 55 poäng. Säsongen innan dess svarade hon för 50 poäng i finska Classic.

– Efter att börjat titta på Micha under våren har vi fått möjlighet att se henne vid flera tillfällen och är otrolig glada att vi äntligen är i mål. En stark forward med bra fart som gärna rör sig i obekväma ytor och att hon väljer spel med Täby FC är något vi är mycket glada för, säger sportchefen Robin Andersson.

Täby har också förlängt med trotjänaren Josefin Ulvhag. Hon har spelat i Täby hela karriären.

– Jossan är en stor del av Täbys DNA, en kulturbärare som alltid sätter laget före jaget och att hon fortsätter värdesätter vi otroligt högt, säger Robin Andersson.

SSL HERR

IBK DALEN

Veteranen och klubbikonen Ketil Kronberg är klar för en fortsättning i Dalen. Lagkaptenen, som gjort flest mål i klubbens historia, kommer från en skadedrabbad säsong men hann till slut med nitton poäng på fjorton matcher i grundserie och slutspel. Den 40-årige norrmannen har kritat på för ett år.

– Jag är otroligt nöjd med att vår lagkapten Ketil Kronberg har skrivit på ett nytt kontrakt. Ketil är en spelare som alltid gör sitt yttersta för att laget skall lyckas och han är en superkille i laget samt att han under hela sin tid i Dalen alltid levererar ett spel i världsklass, säger klubbdirektören Urban Karlsson.

HAGUNDA IF

Hagunda förstärker målvaktssidan med Jonas Eriksson från Alunda.

– Vi har följt Jonas under många år och tycker det är en målvakt som varit mycket bra, han har stängt igen målet varje gång Hagunda har mött honom. Nu är tajmingen rätt och vi har kunnat komma överens om en lösning som passar båda parter, säger sportchefen Erik Jällrud.

Även kvalhjälten Hampus Bodin blir kvar i Hagunda. Målvakten säsongsdebuterade först i slutkvalet mot Warberg (!) och klev fram som en stor faktor när SSL-avancemanget säkrades.

– Det känns väldigt roligt att Hampus vill fortsätta. Han är en erkänt bra målvakt som vi ska komma ihåg prisades till årets målvakt i Allsvenskan innan han kom till HIF. Hampus stod för en klart imponerande insats i kvalet mot Warberg och har del i att vi lyckades studsa tillbaka i den matchserien, säger Erik Jällrud.

FBC KALMARSUND

Oliver Samuelsson blir kvar i Kalmarsund och har kritat under ett nytt kontrakt med klubben. Samuelsson spelade in sig i laget den gångna vintern och var till slut ordinarie på tre femmor.

– Oliver har tagit ett stort steg på sin utvecklingstrappa och därför är vi jätteglada från klubbens sida att vi enats om ett tvåårsavtal med honom. Oliver är fortfarande ung och bara i början av sin elitkarriär, men vi är övertygade om att han med sin inställning och attityd till sin sport kommer fortsatt utvecklas till en framtida storspelare i FBC Kalmarsund-tröjan, säger sportdirektören Patrik Klockare Bäck.