Lördag
23 Mar 9 matcher
Söndag
24 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 2 matcher
Tisdag
26 Mar 2 matcher
Torsdag
28 Mar 4 matcher
Idag 4 matcher
Lördag
30 Mar 3 matcher
Söndag
31 Mar 4 matcher
Måndag
01 Apr 2 matcher
Tisdag
02 Apr 3 matcher
Onsdag
03 Apr 2 matcher

Berglund till Linköping: "En bra möjlighet att få en nytändning"

17 maj 2018 09:30
SSL Herr Silly

Marcus Berglund har lång rutin från SSL-spel tillsammans med Dalen. Nu gör den 24-årige centern ett miljöombyte och flyttar till seriekonkurrenten Linköping, där tränare Johan Astbrant gärna vill testa honom på en ny position.


Marcus Berglund påbörjade sin innebandykarriär i Röbäcks IF, därefter blev det tre år på Riksinnebandygymnasiumet och därefter tog centern klivet till Dalen och SSL. Efter fem säsonger och över 100 SSL-matcher går nu flyttlasset från Umeå till Östergötland och Linköping.

– Det känns toppenkul att få testa på något nytt. Jag har bott i Umeå hela mitt liv så det ska bli en riktigt rolig utmaning att komma till en ny stad och en ny klubb, säger Marcus Berglund till Linköpings hemsida och fortsätter;

– Det var helt enkelt dags för mig att testa på något nytt och nu när chansen dök upp i Linköping var det helt rätt tillfälle att slå till. Det blir en bra möjlighet att få en nytändning och se hur långt jag kan nå med mitt innebandyspelande.

Berglund beskriver sig själv som en snabb spelare som kombinerar sin teknik med hög fart, och en spelare som kan hantera olika positioner. Enligt Linköpings tränare Johan Astbrant kan Berglund stå för en ny utmaning och ny position efter flytten till Linköping.

– Jag vet ju att Astbrant är sugen att testa mig på backen och det blir ju självklart en utmaning då jag aldrig under min karriär har spelat back. Det lär bli tufft och en rejäl test men oavsett om det slutar med att jag spelar back eller ej så är jag inställd på att ge allt oavsett position eller roll i laget, berättar Berglund.

Linköpings tränare Johan Astbrant berättar själv om hans planer för nyförvärvet.

– Marcus besitter flera spetskvaliteter vi sökt och jag hoppas vi skall få ut så mycket som möjligt. Vi riktar in oss på att hitta spelare med vissa specifika egenskaper och i Marcus fall handlar det om teknik och speed. Vi vill spela en snabb innebandy och där kommer Marcus passa bra in för oss. Sen kliar det i fingrarna att testa honom på en backposition och jag ser fler likheter med Joel Dagman hos Marcus.