20 Apr 1 match

Linköping tog andra raka på bortaplan

11 oktober 2017 20:30

Linköping gästade ikväll Pixbo i en jämn och tuff kamp. Trots att hemmalaget hade chanser att kvittera så var det till slut gästerna som drog det längsta strået.

Pixbo-Linköping 5-7 (4-3,1-3,0-1)

Mål Pixbo: Martin Östholm 2, Daniel Calebsson, Linus Andersson, Philip Bringestedt

Mål Linköping: Felix Lanver 2, Adam Zetterström, Martin Karlsson, Oskar Hovlund, Gustav Fritzell, Matej Jendrisak

Det var två glödheta lag som drabbades samman i Wallenstamhallen under onsdagen då Pixbo gästades av Linköping. Och efter en mycket målrik förstaperiod stod det 4-3 till hemmalaget.

Inför den andra perioden passade gästerna på att byta målvakt - Jonas Gustafsson ut och Robin Laakso in. Det var även östgötarna som hade det stora spelövertaget i mittenakten vilket även gav resultat på tavlan. Oskar Hovlund kvitterade till 4-4, men hemmalaget återtog ledningen. Därefter nätade Felix Lanver och innan perioden var slut såg poängkungen Gustav Fritzell till att gästerna hade tagit ledningen inför den sista perioden.

I inledningen av den sista perioden bjöds hemmalaget in i matchen då de fick chansen att kvittera på straff, Daniel Calebsson testade Robin Laakso som räddade. Därefter blev matchen något mer fysisk vilket utvisningsstatistiken vittnade på då gästerna hade tre utvisningar. Men Pixbo lyckades inte utnyttja sina powerplay och med 30 sekunder kvar satte Matej Jendrisak 7-5 till gästerna.