Onsdag
10 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 2 matcher
Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Idag 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Söndag
21 Apr 2 matcher
Måndag
22 Apr 1 match

Ungt namn till Örnsköldsvik - forward klar

8 augusti 2018 09:45
SSL Dam Silly

Nykomlingen rustar sin trupp inför säsongsstarten. Med tre tidigare SSL-matcher på meritlistan har Amanda Svärd skrivit på för Örnsköldsvik.


Född 1999 är Amanda Svärd en ung forwardstalang som redan hunnit visa upp sig på den högsta nivån. Föregående säsong noterades 19-åringen för tre SSL-matcher, då hon spelade för den dåvarande nykomlingen Telge. Nu väntar alltså spel med ett annat nyuppflyttat lag - Örnsköldsvik.

– När jag först fick veta att Örnsköldsvik var intresserade av mig och bjöd upp mig att träna blev jag väldigt nyfiken. Jag har hört att det är ett bra lag och jag visste så klart att de hade gått upp till SSL, berättar Amanda Svärd för västernorrlänningarnas hemsida.

– Jag blev taggad att ge det en chans och åkte upp på en provträning. Väl där kände jag ganska direkt att det kändes helt rätt att flytta hit och spela.

Resultatet är ett påskrivet ettårskontrakt, något som presenterades under tisdagskvällen. Svärd tar en plats i Ö-vikstruppen och kommer att spela i tröjnummer 16 låter klubben meddela. Utöver sin korta SSL-sejour med Telge har forwarden stått för flera poängstarka år hos Trosa Edanö.

– Amanda är en spelare som passar bra in i det sätt som vi vill spela innebandy. Hon är en spelare med bra fart och teknik och som spelar med mycket energi. En spelare som kan spela på många positioner, men som vi i första hand ser som en forward, skriver Örnsköldsvik själva.