Tisdag
09 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 2 matcher
Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Idag 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 2 matcher
Söndag
21 Apr 2 matcher
Måndag
22 Apr 2 matcher

Fyra lag kvar - vilka tar sig till final?

6 april 2022 13:30
Resumé

Kvartsfinalerna är över. Nu är det fortsatt aktivitet i SM-slutspelet när fyra lag är kvar med en glasklar ambition - att vinna sina SM-semifinaler för att ta sig till finalen i Stockholm.


Se highlights från samtliga matcher i SSL Play!

Fyra lag kvar - vilka lag tar sig till Avicii Arena?

Thorengruppen, Pixbo Wallenstam samt Rönnby vann sina matchserier med 3-0 i matcher och tog sig vidare direkt till semifinal. För Endre blev det en imponerande vändning mot Falun. Visbylaget, låg under med 2-0 i matcher och lyckades vända matchserien för att ta sig till semifinal.

Drömmen om en final i Avicii Arena lever således för de fyra lagen och det bli intressanta matchserier att se fram emot. Semifinalerna kommer att vara mellan Pixbo Wallenstam - Endre samt Thorengruppen - Västerås Rönnby, med start under torsdagskvällen i form av ett möte i Mölnlycke och dagen efter i Umeå.

Seriesegraren ställs mot Endre

Pixbo vann sin matchserie mot Nacka med 3-0 i matcher. Seriesegrarna stod för en solid kvartsfinal således och ställs mot Endre. Visbylaget var i ett 2-0-underläge i sin matchserie och stod för en imponerande vändning mot Falun. Kan det ge en extra energiboost, för laget som slutade fyra i tabellen?

När lagen möttes under grundserien, blev det två segrar för Pixbo och det är således ett gotländskt gäng genom Endre - med en ambition att revanschera sig under denna matchserie mot seriesegraren i grundserien. Upplagt för en intressant matchserie, inte minst med tanke på att det var rafflande i fjol när lagen möttes i slutspelet.

Thorengruppen och Rönnby drabbar samman

Thorengruppen vann sin matchserie mot Sirius med 3-0 i matcher. Rönnby stod för samma siffror, när Västeråslaget slog ut Malmö. Umeålaget Thorengruppen slutade på en andraplats i tabellen och ställs nut mot serietrean i en rafflande semifinal med start under fredagskvällen.

Thorengruppen och Rönnby, har under säsongen mötts två gånger i grundserien - där är det serietvåan med två segrar, på hemma respektive bortaplan således. Bägge lagen har nu haft möjlighet med ledighet - efter sina kvartsfinalssegrar och är redo för att ge sig in i en spännande semifinal.

Läs mer om slutspelet här.