Lördag
23 Mar 9 matcher
Söndag
24 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 2 matcher
Tisdag
26 Mar 2 matcher
Idag 4 matcher
Fredag
29 Mar 4 matcher
Lördag
30 Mar 4 matcher
Söndag
31 Mar 4 matcher
Måndag
01 Apr 2 matcher
Hemma
Jönköping
JIK
Borta
Örebro
ORE

JIK förlängde Örebros förlustrad - Glimberg med hattrick

13 november 2018 20:45
SSL Herr

För andra matchen i rad plockade Jönköping tre poäng och laget rycker nu på slutspelsplats. 9-4 hemma i Idrottshuset innebar samtidigt fortsatta besvär för Örebro, som åkte på sitt sjätte raka nederlag.


Matchfakta:

Jönköping - Örebro 9-4 (3-0, 4-1, 2-3)

Mål Jönköping: Martin Glimberg 3, Gustav Johansson 2, Emil Nilsen 2, Joel Wadsten, Anton Hedin

Mål Örebro: Emil Lundmark 2, Adrian Kodelja, Marcus Ekengren

Rubrikerna:

– Jönköping avgjorde detta på bara 25 minuter. Med 5.28 på klockan i mittenakten skickade Gustav Johansson dit 5-0 för hemmalaget. Det var Johanssons andra mål för kvällen.

– Målbäst i JIK blev dock Martin Glimberg. Forwarden slog till med ett mål i vardera period och nådde därmed upp i ett fint hattrick. Även Emil Nilsen var framträdande, med två mål och två assist i 9-4-segern.

– Adrian Kodelja gjorde ett av Örebros mål. Det anmärkningsvärda med det? Jo att Kodelja är målvakt, men vid ställningen 7-1 till JIK i mittperioden hindrade inte det burväktaren från att reducera för sitt Örebro.

– Vinsten och de tre poängen innebär att Jönköping gör ett ryck på sin slutspelsplats. Tabellåttan har skaffat sig ett försprång på fyra poäng ner till strecket, visserligen med en match mer spelad än vissa konkurrenter. Örebro å sin sida föll för sjätte matchen i följd.