FAL

Stjärnorna klev fram och sköt Falun till semifinal!

30 mars 2021 20:25
SSL Herr

Falun vann den sjätte kvartsfinalen mot Helsingborg och dalalaget blev därmed tredje laget att kvalificera sig för semifinal. Där kommer man att ställas mot Kalmarsund.

Se highlights från alla matcher på SSL Play!

FC Helsingborg - IBF Falun 4-6 (0-3, 2-1, 2-2)

Mål Helsingborg: Max Wahlgren 3, Nicklas Lidholm

Mål Falun: Alexander Galante Carlström 3, Johan Samuelsson 2, Rasmus Ensträm

Rubrikerna

– Falun är klara för semifinal! Dalalaget slog tillbaka Helsingborg med 6-4 i den sjätte kvartsfinalen och vann därmed matchserien med 4-2 i matcher.

– Falun fick en smakstart på matchen med en 3-0-ledning i den första perioden och en bit in i den andra perioden så gjorde Alexander Galante Carlström också 4-0. Helsingborg knaprade sig därefter närmare och var så nära som 4-5 med knappa fyra minuter kvar, men skåningarna kom aldrig ikapp.

– Det var de rutinerade stjärnorna som klev fram för Falun: Alexander Galante Carlström, Johan Samuelsson och Rasmus Enstrom gjorde målen, och Emil Johansson dunkade in dubbla assist.

– Alexander Galante Carlström har gjort nio mål på de fem senaste slutspelsmatcherna.

– Säsongen är därmed över för Helsingborg.

– I semifinalen så ställs Falun mot Kalmarsund. Storvreta får möta vinnaren i matchserien mellan Mullsjö och Dalen.