Talang till Växjö - skriver långt låneavtal

10 augusti 2017 21:45
SSL Silly Herr

Efter att ha slagit igenom i division 1 får Munka-Ljungbys stortalang chansen i Växjö över ett tvåårigt låneavtal.


Växjö har kommit överens med Munka-Ljungby om ett låneavtal för Johan Åkesson. Den 21-åriga talangen kommer till hösten att börja studera till polis i Växjö och SSL-klubben lånar honom över de två kommande säsongerna.

– Johan är en spännande spelare som förtjänar en chans i SSL. Han är en hårt arbetande individ som kommer att bidra med mycket energi på planen till vårt lag. Johan är en spelare som passar väl in i Vipersmodellens rekryteringstanke, där människan är i fokus, säger Växjötränaren Niklas Nordén till klubbens hemsida.

Johan Åkesson har under de fyra senaste åren gått mellan A-truppen och ungdomslagen i Munka-Ljungby. Den senaste säsongen blev det 21 matcher och hela 28 poäng i division 1 från 21-åringens sida, som ser fram emot att ta klivet till SSL.

– Jag tycker att det ska bli jätteroligt att få chansen i SSL. Jag ser mycket fram emot att göra mina första pass med klubba och boll. Växjö står för ett spel som borde gynna min spelstil, med ett framåttänk och en snabb innebandy, förklarar Åkesson för Växjös hemsida.