Söndag
14 Apr 4 matcher
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 3 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Söndag
21 Apr 1 match
Tisdag
23 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher
Fredag
20 Sep 1 match
Lördag
21 Sep 4 matcher
Söndag
22 Sep 1 match
Måndag
23 Sep 1 match
Tisdag
24 Sep 3 matcher
Onsdag
25 Sep 3 matcher
Fredag
27 Sep 2 matcher

Allsvensk talangduo klar för Pixbo

7 juni 2018 10:20
SSL Dam Silly

Talangfulla Emma Stenberg och Klara Loneberg öste in poäng i allvenskan för IBK Lockerud Mariestad under förra säsongen. Nu tar duon klivet upp i SSL och kommer att representera Pixbo Wallenstam kommande säsong.


Flertalet SSL-klubbar har uppvaktat både Emma Stenberg och Klara Loneberg, som båda två till slut valde Pixbo. De båda tjejerna har öst in poäng för allsvenska IBK Lockerud Mariestad under säsongen 2017/2018. Emma Stenberg svarade för 42 poäng på 22 matcher, 25 mål och 17 assist. Klara Loneberg är en riktig poängspruta hon med och svarade för 47 poäng i form av 26 mål och 21 assist på 22 matcher. Nu står det alltså klart att talangduon spelar i SSL med Pixbo Wallenstam kommande säsong.

– Jag har hört mycket positivt kring föreningen och fick även ett bra intryck av klubben redan från början. Sedan presenterade Pixbo Wallenstam en helhetslösning som passade mig väldigt bra, säger Stenberg till klubbens hemsida.

Även Klara Loneberg är inne på att Pixbo presenterade en bra helhetslösning och beskriver klubben som ett riktigt bra lag där hon kan utvecklas och fortsätter;

– Mitt första intryck av klubben är att det är en satsande förening med många sociala och glada människor som gör att jag garanterat kommer att trivas.

Båda 19-åringarna blev uttagna till U19-landslaget under förra säsongen där Emma Stenberg tog en plats i All Star Team och tog sig hela vägen till ett VM-guld.

Kalevi Pessi, elitansvarig för Pixbo Wallenstams damer, ser fram emot att få se talangduon kommande säsong.

– Det är oerhört roligt att vi lyckats få dessa två supertalanger till oss. Båda har varit tongivande poängspelare i allsvenskan och har högt ställda ambitioner. Klara och Emma är två framtidsspelare som det ska bli spännande att följa. Vi vill tacka IBK Lockerud Mariestad för ett väldigt bra samarbete.