Storvreta
STO

Helsingborg höll undan mot Storvreta

22 november 2017 21:15

Storvreta reducerade tre gånger om och fick dessutom straff i den tredje perioden. Trots det kunde Helsingborg hålla undan och ta sin första trepoängare på hemmaplan sedan den åttonde oktober.

Helsingborg - Storvreta 5-4 (2-0, 3-1, 0-3)

Mål Helsingborg: Fredrik Azelius, Daniel Sebek, Andreas Lindholm, Jonathan Nilsson, Jonathan Skoglösa

Mål Storvreta: Niklas Winroth, Robin Nilsberth, Jesper Berggren, Henrik Stenberg

Det var stor dramatik ända in i slutet av mötet mellan Helsingborg och Storvreta på onsdagskvällen.

Skåningarna gick upp i en tvåmålsledning i den första perioden efter att bortalaget bland annat missade en straff. I efterföljande powerplay gjorde istället Helsingborg 1-0 i numerärt underläge genom Fredrik Azelius och när Henrik Stenberg visades ut för gästerna kort därefter utökade Daniel Sebek till 2-0.

Mittperioden fortsatte i hemmalagets favör. Anderas Lindholm såg till att pricka in 3-0 innan Niklas Winroth reducerade för Uppsalalaget, men både 4- och 5-1 skulle komma innan perioden var över. I den tredje kom dock Storvreta tillbaka. På bara några minuter hade ställningen reducerats till 5-3 när Robin Nilsberth och Jesper Berggren noterats för varsitt mål och när Henrik Stenberg satte fyran var det timeoutläge för skåningarna. Gästerna forcerade för ytterligare ett kvitteringsmål och hade bland annat ytterligare en straff men kom aldrig närmare. Helsingborg höll undan och kunde därmed plocka sin första trepoängare på hemmapan sedan den 8:e oktober medan Storvretas fem matcher långa vinsttrend fick se sitt slut i Sundets Pärla.