Lördag
23 Mar 9 matcher
Söndag
24 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 2 matcher
Tisdag
26 Mar 2 matcher
Idag 4 matcher
Fredag
29 Mar 4 matcher
Lördag
30 Mar 4 matcher
Söndag
31 Mar 4 matcher
Måndag
01 Apr 2 matcher
Hemma
Dalen
DAL
Borta
Linköping
LIBK

Svahn skaffade matchboll till Dalen

29 mars 2019 20:40
SM-slutspel Herr

Efter att Linköping tagit ledningen i den fjärde kvartsfinalen var det sedan Dalen som tog tag i taktpinnen. Där Jonas Svahn var en av de ledande spelarna och såg till att Dalen skaffade sig matchboll till söndagens möte i Linköpings Sporthall.


Resultatet:

Dalen - Linköping 8-4 (0-1, 3-1, 5-2)

Mål Dalen: Jonas Svahn 2, Daniel Sonidsson, Johan Larsson, Linus Holmgren, Sebastian Degeryd, Alexander Hedlund, Anton Åkerlund

Mål Linköping: Adam Zetterström, Max Wahlgren, Felix Lanver, Simon Palmén

Rubrikerna:

– Adam Zetterström öppnade målskyttet och gav gästerna ledningen efter den första perioden. Men efter fyra starka minuter i mittenakten hade hemmalaget vänt och tagit ledningen med 3-2.

– Jonas Svahn och Linus Holmgren var ikväll två av de ledande spelarna för Dalen och såg dessutom till att hemmalaget svarade för två mål - i samma boxplay. Först klev Jonas Svahn fram genom att göra ett mål, med assist från Linus Holmgren, och kort därefter var det ombytta roller när Svahn hittade fram till Holmgren. Svahn svarade idag för tre poäng.

– Det var målrika slutminuter och under de sista tre och en halv minuterna gjorde Dalen och Linköping två mål vardera. Anton Åkerlund som gjorde Dalens sista mål gjorde sitt tredje mål i årets slutspel - och sitt sjätte totalt i ett SSL-slutspel.

– 1 425 personer spenderade fredagskvällen i Umeå Energi Arena och fick se hemmalagen skaffa sig en 3-1-ledning i den här matchserien.