Söndag
14 Apr 4 matcher
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 3 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Söndag
21 Apr 1 match
Tisdag
23 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher

Fem snabba inför semin: Granstedt mot Stålhult

11 april 2019 15:30
SM-slutspel Dam

Det första stora steget är taget - nu är bara ett hinder kvar på vägen mot Globen. IKSU och Täby har nått fram till SM-semifinal och inför duons matchserie tar SSL.se tempen på Alice Granstedt och Jennifer Stålhult.


Hur är pulsen hos dig inför semifinalspelet?

Granstedt, IKSU: – Pulsen är bra, vi har haft en bra träningsvecka och det känns att nerverna börjar smyga sig på. Man har bara gått och väntat på att de ska dra igång, så det känns spännande och kul!

Stålhult, Täby: – Framförallt ska det bli ruggigt kul, det är härligt att få vara kvar i slutspelsbubblan ett tag till. Pulsen är helt perfekt i nuläget!

Vad ger du för betyg på den kvartsfinal som ni lämnar bakom er?

Granstedt, IKSU: – Helt okej, jag tycker inte vi riktigt kom upp i den nivån som vi vill vara. Men Dalen gjorde det bra och det märks att det nu spelas slutspelsinnebandy - allt kan hända.

Stålhult, Täby: – Blandad! Vi blandade och gav, vi avslutar med två riktigt bra insatser och det är de som vi får ta med oss in i semifinalerna. Riktigt skönt att vi avslutar på topp och inte tvärtom. Endre bjöd upp till dans och det var som vanligt riktigt fartfyllda matcher, även bra publiktryck både på Gotland och hemma i Tibble.

Vilka är dina tankar på att möta Täby kontra IKSU?

Granstedt, IKSU: – Det kommer att bli kul att möta Täby, då bägge lagen är farliga offensivt. Dock tror jag att vi är starkare över 60 minuter än vad Täby är. Men det gäller att vi höjer oss rejält och följer vår matchplan. Det kommer att smälla och bli tuffare nu i semifinalen, det måste vi vara beredda på.

Stålhult, Täby: – Vi är riktigt, riktigt taggade! Det hade vi varit oavsett vilket lag som stod på andra sidan. Det ska bli kul att ge sig an IKSU, som har haft en fantastisk säsong. En bra värdemätare!

Vad blir nyckeln i semifinalen?

Granstedt, IKSU: – Hårt jobb i 60 minuter. Det lag som visar mest hjärta vinner!

Stålhult, Täby: – Disciplin, mod, att njuta och spela ut!

Hur mycket drömmer du om SM-final och spel i Ericsson Globe?

Granstedt, IKSU: – Varje dag! Jag vet hur det är att gå segrande ut från Globen. Det vill jag göra i år också!

Stålhult, Täby: – Det har blivit en hel del under säsongen och framförallt den senaste tiden såklart. Det vore helt galet att få stå där i en final.