Lördag
23 Mar 9 matcher
Söndag
24 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 2 matcher
Tisdag
26 Mar 2 matcher
Torsdag
28 Mar 4 matcher
Idag 4 matcher
Lördag
30 Mar 3 matcher
Söndag
31 Mar 4 matcher
Måndag
01 Apr 2 matcher
Tisdag
02 Apr 3 matcher
Onsdag
03 Apr 2 matcher

Linköping jagar trendbrott

9 februari 2018 11:30
Matchguide

Nio raka matcher utan en enda poäng. Linköping förlustsvit fortsätter att växa och är nu en match ifrån att bli tvåsiffrig. Blir så fallet hemma mot Rönnby eller ska östgötarnas dystra trend äntligen få se sitt slut?


Linköping IBK - Rönnby IBK

Fredag 19:00 Folkungahallen

Fem senaste Linköping: F, F, F, F, F

Fem senaste Rönnby: F, V, F, V, V

Den 29:e oktober förra året. Det är dagen då Linköping IBK senast plockade poäng och dessutom sin andra raka seger. Sedan dess har poänginkasserandet fryst fast och östgötarnas sistaplats i tabellen blir allt mer cementerad. När Rönnby gästar Folkungahallen har Linköping gått nio raka matcher utan att förstärka pinnkolumnen - en trend man inte vill göra tvåsiffrig.

18-åriga forwarden Alice Lindell har varit lagets kanske mest lysande stjärna på senare tid, då hon sedan SSL-debuten mot Täby i december gjort mål i fem av sex matcher. Är det Lindell som ska ligga bakom brytingen av Linköpings negativa trend?

Efter 18 spelade matcher placerar sig Rönnby på en stabil slutspelsplats. Gapet ner till ingenmanslandplacerade Sirius är tio poäng inför mötet med jumbon Linköping på fredagsaftonen - men Västeråsklubben kommer till spel med en målsnål uddamålsförlust i ryggen, när Dalen segrade hemma i Umeå med 2-1. Just vad det gäller spel på bortaplan har "Tigers" nu förlorat fyra av fem matcher - en statistik man säkerligen vill förbättra med en formstark Linnéa Nilsson i spetsen. 25-åringen har stått för imponerande 16 poäng på de senaste sex matcherna och är den överlägset bästa poängplockaren i Rönnby. Räkna med att hon noteras i protokollet även i Folkungahallen.