Lördag
23 Mar 9 matcher
Söndag
24 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 2 matcher
Tisdag
26 Mar 2 matcher
Idag 4 matcher
Fredag
29 Mar 4 matcher
Lördag
30 Mar 4 matcher
Söndag
31 Mar 4 matcher
Måndag
01 Apr 2 matcher
Hemma
Helsingborg
FCH
Borta
Höllviken
HIBF

Nordgren derbyhjälte - Helsingborg förbi Höllviken i tabellen

18 december 2018 21:30
SSL Herr

Pressat läge i bottenskiktet och stor prestige på spel. Då var det profilspelaren Linus Nordgren som fällde avgörandet i slaget om Skåne, som Helsingborg vann med 4-2. Nordgrens två mål innebar att FCH passerade rivalen Höllviken.


Resultatet:

Helsingborg - Höllviken 4-2 (2-0, 0-1, 2-1)

Mål Helsingborg: Linus Nordgren 2, Daniel Sebek, Fredrik Azelius

Mål Höllviken: Johannes Wilhelmsson, Pontus Karlson Martell

Rubrikerna:

– Helsingborg tog revansch för derbysmällen tidigare under hösten. Då precis som nu skiljde till sist två bollar mellan rivalerna, där Höllviken vunnit det första mötet med 6-4 i slutet på september.

– Den här gången var det däremot FCH som hade greppet från den absoluta början. Bara 25 sekunder hade spelats när den hemmastarka publiken på 1235 åskådare kunde jubla över Linus Nordgrens 1-0-mål. Daniel Sebek fyllde på med 2-0 en kvart senare och det avståndet stod sig länge.

– Stjärnnamnen såg dock till att Höllviken kunde äta sig in i matchen. Johannes Wilhelmsson reducerade halvvägs genom andra och tidigt i tredje utjämnade dessutom Pontus Karlson Martell till 2-2.

– Nu blev det ändå Helsingsborgsvinst och det tack vare Linus Nordgren. Forwarden återgav laget ledningen med sin andra fullträff för kvällen och Fredrik Azelius säkrade segern i slutminuterna. Trepoängaren innebär att FCH tar steget förbi Höllviken och upp på elfte plats i tabellen.