Tisdag
02 Apr 3 matcher
Torsdag
04 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Tisdag
09 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 2 matcher
Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Idag 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 2 matcher
Söndag
21 Apr 2 matcher
Måndag
22 Apr 2 matcher

Landslagskollen: Sverige ångade på - tre raka segrar

18 oktober 2021 14:00
Damlandslag

Även det svenska damlandslaget var aktiva under den föregående helgen. EFT-turnering spelades i finska Tammerfors. Där var det ett landslag, med fina papper och ett brett register. Under helgen blev det totalt 30 mål och tre vinster.


Sverige inledde turneringen på bästa av möjliga sätt. Det blev en betryggande seger mot Schweiz med 10-2. Där fick debutanden Maja Viström kliva fram och noterades för sina första landslagspoäng. Dessutom gjorde Sandra Boric Svärd och Sofia Joelsson två mål vardera.

– Jag var lite nervös innan men det släppte ganska så snabbt Det är jättekul såklart att få göra poäng. Jag spelar också med fantastiskt bra spelare runt mig så det är lätt att göra poäng, säger Maja Viström till Innebandy.se.

Viström med dubbel - Tjeckien besegrades

Maja Viström tog för sig i landslagshelgen där hon debuterade. Det blev en svängig match mot Tjeckien, med totalt 17 (!) mål - där Sverige gjorde 10 av dessa. Det blev ytterligare en seger för Sverige, där det offensiva registret kunde spelas ut.

– Jag spelar hellre fram än att göra mål men det är kul med mål också. Skönt att kunna bocka av det så man slipper springa runt att tänka på när målet kommer, beskrev debutanden Maja Viström efter matchen till Innebandy.se.

Dessutom hade Ellen Rasmussen en fin dag, sannerligen. Totalt blev det fyra assister.

– Backen kom ut ganska aggressivt och jag drog den mellan klubban och skon. Hon fick köpa bratwurst i Prag på den, säger Ellen Rasmussen.

Wibron historisk i segern mot Finland

Sverige fortsatte helgen på ett bra spår. Det skulle komma den tredje rak segern mot Finland när Emelie Wibron blev historisk. Fullträff 100 och 101 kom i 10-2-segern. Sverige lämnar således turneringen med 30 (!) gjorda mål. Efter matchen var Wibron tillfreds med att bli historisk.

– Skönt att få det avklarat. Nu kan jag missa några lägen utan att få några pikar, säger Emelie Wibron leendes till Innebandy.se och fortsätter:

– Det är klart det är stort. Att nå till 100 visar att jag haft en hög nivå under en lång tid under den här tiden och det är klart jag är stolt över att vara först upp till det.

Resultat

Sverige - Schweiz 10-2
Mål: Sandra Boric Svärd 2, Sofia Joelsson 2, Wilma Johansson, Amanda Delgado Johansson, Klara Molin, Ellen Rasmussen, Emelie Wibron, Moa Tschöp.

Sverige-Tjeckien 10-7
Mål: Moa Gustafsson 2, Klara Loneberg 2, Maja Viström 2, Ellen Bäckstedt, Wilma Johansson, Madeleine Karlsson, Amanda Delgado Johansson.

Sverige - Finland 10-2
Mål: Ellen Rasmussen 3, Emelie Wibron 2, Klara Loneberg 2, Sofia Joelsson, Wilma Johansson, Klara Molin.