MUL

Mullsjö stod emot bra - räckte inte hela vägen

10 februari 2018 20:35
SSL Herr

Det var till en början en målsnål tillställning i JALAS Arena när Falun tog emot Mullsjö. Efter halva matchen kom första målet när gästerna tog ledningen. Det var två hårt krigande lag men efter 60 minuter stod det klart att Falun fortfarande är obesegrat på hemmaplan - trots att Mullsjö krigade in i det sista.

Falun - Mullsjö 3-2 (0-0,0-1,3-1)

Mål Falun: Emil Johansson, Simon Cederström, Johan Fahlström

Mål Mullsjö: Kasper Hedlund, Jesper Kivipaasi

Falun spelade ut Mullsjö i den första perioden och gästerna hade svårt att komma till skott på Johan Rehn, hemmalagets burväktare. Men trots att hemmalaget hade övertaget i de inledande 20 minuterna så var det 0-0 inför den andra perioden.

Det dröjde halva matchen innan det första målet kom, och Mullsjö som spelat upp sig från den första perioden. När hemmalagets Johan Fahlström åkte ut två minuter för fasthållning kunde gästerna ta ledningen genom Kasper Hedlund. Perioden kantades sedan av hårt spel från båda lagen och Daniel Gidske och Thomas Holmgren fick sitta två minuter vardera för just hårt spel.

Kort in i den tredje perioden var det sedan hemmalagets tur i numerärt överläge, då hittade Omar Aldeeb fram till Emil Johansson som såg till att det var kvitterat drygt sex minuter in i den sista akten. Nästa kalldusch för gästerna kom bara två minuter senare när Simon Cederström såg till att Falun tog ledningen. Gästerna vägrade ge upp och krigade till sig en kvittering med tre minuter och tjugo sekunder kvar, målskytt var Jesper Kivipaasi. Men det visade sig att hemmastarka Falun fortfarande är obesegrade på hemmaplan denna säsong efter att Johan Fahlström gjort 3-2 med sju sekunder kvar inför ett fullsatt Jalas Arena. Falun går i och med kvällens seger upp i serieledning igen.