Tisdag
02 Apr 3 matcher
Torsdag
04 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Tisdag
09 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 2 matcher
Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Idag 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 2 matcher
Söndag
21 Apr 2 matcher
Måndag
22 Apr 2 matcher

Drömvärvningar av mästarna

18 juli 2018 11:12
SSL Dam Silly

Fjolårets mästare IKSU har fått se flera tongivande spelare lämna klubben under våren och sommaren. På onsdagen presenterades dock två nyförvärv - två av världens bästa innebandyspelare.


Tvillingsystrarna Veera och Oona Kauppi spelar kommande säsong i IKSU, det meddelade klubben under onsdagen i ett pressmeddelande. Det är en minst sagt eftertraktad duo som mästarna vinner dragkampen om med flera andra klubbar i SSL. Systrarna har länge varit det finska landslagets bärande spelare och 2017 utsågs blott 20-årige (21 år imorgon) Veera Kauppi till världens bästa spelare före nye lagkamraten Emelie Wibron.

– IKSU erbjuder oss de bästa förutsättningarna både som idrottare och på det civila planet. Nu är det rätt tid för oss att testa nya utmaningar. Vi har spelat i den finska ligan i sex års tid. Vi upplever det som att vi vill ta ett steg framåt och nu göra det i IKSU och SSL, säger systrarna till IKSU:s hemsida.

Systrarna som även varit framgångsrika i fotboll kommer närmast från Koovee Tampere i den finska ligan och har skrivit på ett kontrakt som gäller över den kommande säsongen.

– Världens bästa spelare ska spela i världens bästa liga och i världens bästa lag. Att de väljer IKSU innebandy är otroligt roligt. Det visar verkligen att de tror på vad vi har att erbjuda här i Umeå med alltifrån truppen till anläggningen, tränare och förutsättningar. Målsättningen har hela tiden varit att försvara våra guld och att få in två världsspelare till kombinerat med att några av våra yngre spelare kliver fram kommer göra oss svårstoppade, säger IKSU:s klubbchef Jocke Sjöström.