Lördag
23 Mar 9 matcher
Söndag
24 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 2 matcher
Tisdag
26 Mar 2 matcher
Torsdag
28 Mar 4 matcher
Idag 4 matcher
Lördag
30 Mar 3 matcher
Söndag
31 Mar 4 matcher
Måndag
01 Apr 2 matcher
Tisdag
02 Apr 3 matcher
Onsdag
03 Apr 2 matcher
Hemma
Helsingborg
FCH
Borta
AIK
AIK

Helsingborg söker revansch på AIK

23 februari 2018 15:00
Matchguide

Senast de båda lagen drabbades samman drog AIK det längsta strået när Andreas Stefansson avgjorde på övertid. Nu jagar Helsingborg revansch samtidigt som de vill behålla sin tabellplacering. Stockholmarna går för att ta sig om Örebro i botten av tabellen, så räkna med en kamp in i det sista.


Helsingborg - AIK

Lördag 15.00 Helsingborg Arena

Fem senaste Helsingborg: V, F, V, F, F

Fem senaste AIK: V, F, F, F, F

Helsingborg ligger just nu sjua med 40 inspelade poäng, men det är spännande kring de sista slutspelsplatserna och det skiljer bara fyra poäng ner till Jönköping på en tionde plats. Skåningarna har två vinster på de fem senaste matcherna, men innan övertidssegern mot Örebro den 11 februari hade Helsingborg fem raka förluster. Trots att poängen börjat trilla in på senare tid så har Helsingborg tre raka hemmaförluster. Lördagens tre poäng är med andra ord otroligt viktiga för hemmalaget som har poängheta Jonathan Nilsson i spetsen, Nilsson har svarat för sju mål och två assist på de sex senaste matcherna.

Gästande AIK tog en otroligt viktig seger senast mot Mullsjö när de besegrade dem med 7-3 och bröt därmed en förlustsvit på fem raka matcher. Stockholmarna går nu för att ta sig om Örebro och upp på säker mark och med den senaste vinsten färskt i minnet kommer gästerna med ordentligt självförtroende. Det var Patrik Hagberg och Andreas Stefansson som såg till att AIK bärgade segern senast då de svarade för tre mål vardera. Hur många mål svarar de båda herrarna för under lördagen?

Det senaste mötet skrevs till en jämn historia när AIK tog två poäng efter att Andreas Stefansson satt stockholmarnas sjätte mål med sex sekunder kvar av förlängningen. Räkna med minst en lika jämn kamp under lördagen när Helsingborg ska behålla sin tabellplacering samtidigt som AIK vill förbättra sin.

Du ser alla matcher från SSL Herr live på webben. Följ Helsingborg-AIK via SSL Play.