11 oktober 2017 21:11

Två lag med tre raka vinster i bagaget, det var upplagt för ett hett och jämnt möte. Men regerande mästarna blev alldeles för svåra för nykomlingen som fick se sig besegrade för första gången den här säsongen.

Örebro-Falun 1-10 (0-2,0-4,1-4)

Mål Örebro: Joel Kanebjörk

Mål Falun: Omar Aldeeb 3, Rasmus Enström 3, Hassan Hajo, Johan Fahlström, Johannes Larsson, Alexander Hallén

Idag skulle det avgöras vilka av Örebro och Falun som skulle åka på säsongens första förlust. Och gästerna visade omgående att man räknade med att åka hem med tre poäng. Efter drygt halva den första perioden hade gästerna tagit ledningen genom Rasmus Enström och Hassan Hajo. Örebro bjöds på en straff med fyra minuter kvar, men slutresultatet efter den första förblev 2-0 till Falun.

Gästerna fortsatte sin målproduktion i mittenakten medan hemmalaget blev något stillastående. Det resulterade i att Falun hade en komfortabel 6-0-ledning inför sista 20. Tredje perioden var inget undantag för hur matchen sett ut tidigare och Falun gick för tvåsiffrigt. När 60 minuter var över stod det 1-10 på resultattavlan och Falun kunde åka hem med sin fjärde raka vinst, samtidigt som hemmalaget åkte på sin första förlust.