Lördag
23 Mar 9 matcher
Söndag
24 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 2 matcher
Tisdag
26 Mar 2 matcher
Torsdag
28 Mar 4 matcher
Idag 4 matcher
Lördag
30 Mar 3 matcher
Söndag
31 Mar 4 matcher
Måndag
01 Apr 2 matcher
Tisdag
02 Apr 3 matcher
Onsdag
03 Apr 2 matcher

Målkungen till Linköping: "En riktig profilvärvning"

10 april 2018 13:30
SSL Herr Silly

Max Wahlgren byter Pixbo Wallenstam mot Linköping. SSL:s skytte- och poängligatvåa blir spelklar till nästa säsong och blickar mot både SM-guld och landslag.


Redan under måndagen surrades det i media och på tisdagen klev Linköping Innebandy själva ut med en presentation av Max Wahlgren. Den 26-åriga högerforwarden har kritat på ett kontrakt från och med nästa säsong.

Närmast har Wahlgren spelat för Pixbo Wallenstam, där han varit lagets främsta poänggörare. I SSL 2017/2018 slog forwarden till med en andraplats i såväl poäng- som skytteliga, med 39 mål och sammanlagt 69 producerade poäng. Genom karriären har det blivit totalt över 300 poäng i SSL och Allsvenskan och Linköping får alltså in en riktig spetsspelare.

– Det känns både kul och spännande att komma till en förening som ligger rätt till i sin utveckling inför kommande år och som tror stenhårt på mig. Truppen ser bra ut och det är en mix av spelare i olika åldrar, vilket är viktigt. Jag ser Linköping som en klubb som har alla möjligheter att ta det där sista steget att bli en maktfaktor i svensk innebandy, kommenterar Max Wahlgren i en intervju med Linköpings hemsida.

Från tränarhåll kommer som väntat stora ord riktade till det stjärnkantade nyförvärvet.

– För oss är detta en riktig profilvärvning och Max är en målskytt av rang som snittar nästan två poäng per match var han än har spelat. Max är ett jättespännande nyförvärv som verkligen visat att han vill komma till Linköping Innebandy för att ta nästa steg i sin utveckling tillsammans med oss, förklarar Linköpingstränaren Johan Astbrant.

"Jag borde inte vara helt borta ur landslagsdiskussionerna"

Flytten till Östergötland och Linköping är samtidigt inte direkt Max Wahlgrens första klubbyte i karriären. Bara 26 år gammal har han redan hunnit spela på SSL-nivå för Dalen, Warberg, Helsingborg, KAIS Mora, Granlo och senast alltså Pixbo. Linköping blir Wahlgrens sjunde SSL-klubb och utöver det har han också hunnit checka av divisionsspel i tre ytterligare klubbar.

– Samtidigt är det ju så att det har funnits en anledning att jag rört på mig, som att lagen jag spelat i har åkt ur. Visst kanske jag borde eller hade tjänat på att stanna längre i någon enstaka klubb, men samtidigt känner jag att jag hela tiden har skött mina åtaganden i de klubbar jag varit och levererat poäng. Så för min del är det inga konstigheter, resonerar Max Wahlgren och utvecklar;

– Det har fungerat bra i Pixbo, även om det självklart var tråkigt att åka ur i kvartsfinalspelet. Men Mullsjö är bra. Jag tycker jag har tagit stora kliv under mina säsonger i Pixbo och nu vill jag ta nästa i Linköping.

SSL-slutspelet tog slut redan i kvartsfinal för Wahlgren och Pixbo Wallenstam, som innan hade imponerat stort i seriespelet. Forwardens kommande lagkamrater Linköping är kvar i racet och föll så sent som igår tungt med uddamålet i hemmaborgen. Det betyder underläge med 1-3 i matcher mot Falun. Vägen mot en SM-final ser för tillfället krokig ut, men Max Wahlgren vill nästa säsong bidra till att Linköping tar sin första titel.

– Jag vill vinna SM-guld med Linköping och drömmen om landslaget finns självklart där. Jag har alltid legat lågt i snacket om landslaget, men samtidigt är det ju så att få högerforwards i världen kan matcha min poängproduktion. Jag vet inte hur Hill resonerar men rimligtvis borde jag inte vara helt borta ur landslagsdiskussionerna.