Lördag
07 Apr 3 matcher
Söndag
08 Apr 2 matcher
Måndag
09 Apr 1 match
Tisdag
10 Apr 2 matcher
Onsdag
11 Apr 2 matcher
Torsdag
12 Apr 1 match
Fredag
13 Apr 1 match
Lördag
14 Apr 1 match
Söndag
15 Apr 1 match
Lördag
21 Apr 2 matcher
Onsdag
19 Sep 5 matcher
Torsdag
20 Sep 2 matcher
Lördag
22 Sep 3 matcher
Söndag
23 Sep 9 matcher

Silver - men nyckelspelaren skriver nytt: "Finns unika möjligheter"

3 maj 2018 13:30
SSL Dam Silly

Debutåret i KAIS Mora var nära att sluta i guld. Men trots besvikelsen över den förlorade SM-finalen och trots ett redan löpande kontrakt väljer nu lagets finska landslagsback att förlänga.


– Det känns väldigt bra, jag trivs väldigt bra i laget och i staden. För mig finns det inget annat lag i Sverige. Här finns unika möjligheter för mig som innebandyspelare att utvecklas ytterligare, förklarar My Kippilä sitt beslut att förlänga sitt avtal med KAIS Mora.

– I Mora är det inte frågan om att gå till slutspel, utan här finns alltid möjligheten för mig att spela om guldmedaljen. Intresset för laget är stort och det tycker jag bara är roligt.

Säsongen som gick var finländskans första i Dalalaget. 21-åriga My Kippilä hade innan dess slagit igenom stort i ligakonkurrenten Rönnby, men i KAIS Mora tog spelaren ytterligare kliv framåt. Från sin backplats blev det 43 poäng i seriespelet och nio under SM-slutspelet.

Mora nådde där fram till final mot IKSU, men föll med 2-4 sedan Kippilä stått för ett sent reduceringsmål. Sedan tidigare hade den finländska landslagsspelaren ett år kvar på sitt kontrakt med KAIS Mora, ett kontrakt som nu förlängts med två nya säsonger. Under den tiden hoppas My Kippilä vinna ett efterlängtat guld och ta revansch för finalförlusten.

– Självklart känns det fortfarande bittert att vi förlorade, men å andra sidan hur många lag eller spelare får uppleva detta? Någon gång framåt i tiden så kanske man kommer att känna att vi ändå gjorde det bra. Men som sagt just nu känns det bittert.