Lördag
23 Mar 9 matcher
Söndag
24 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 2 matcher
Tisdag
26 Mar 2 matcher
Idag 4 matcher
Fredag
29 Mar 4 matcher
Lördag
30 Mar 4 matcher
Söndag
31 Mar 4 matcher
Måndag
01 Apr 2 matcher

Tjeck-show och vinst för Thorengruppen & Sirius

8 november 2020 19:00
SSL Dam

Tjeckiskan Denisa Ratajova slog till med fyra mål när Pixbo vann mot Malmö - och samtidigt slog Thorengruppen tillbaka Karlstad medan Sirius vann toppmötet mot Endre.


Se highlights från alla matcher på SSL Play!

Team Thorengruppen - Karlstad IBF 9-2 (2-0, 4-1, 3-1)

Mål Thorengruppen: Maja Viström 3 , Oona Kauppi 2, Cornelia Fjellstedt, Sandra Svärd, Ellinor Berling, Amanda Delgado Johansson

Mål Karlstad: Luize Bilinska, Mathilda Jansson

Rubrikerna

– Thorengruppen fortsätter att imponera och slog tillbaka Karlstad med 9-2 på hemmaplan. Umeå-laget hade 2-0 efter den första perioden, men Karlstad reducerade genom Luize Bilinska i upptakten av den andra perioden. Då svarade Thorengruppen med fyra raka mål och gick till pausvila i en 6-1-ledning, och sedan ökade hemmalaget på i sista akten.

– Maja Viström stod ut mest i hemmalaget med tre mål och en assist.

– Systrarna Kauppi öser in poäng för Thorengruppen. Idag blev det två mål för Oona och tre assist för Veera, och båda har gjort poäng i samtliga omgångar under hösten.

– Thorengruppen vann skotten med 31-14.

– Thorengruppen är därmed alltjämt perfekta i ligan, där man tagit maximala 24 av 24 poäng efter åtta omgångar. Laget har +32 i målskillnad.

– Karlstad åkte på fjärde raka förlusten.

Pixbo Wallenstam IBK - Malmö FBC 8-4 (2-1, 4-0, 2-3)

Mål Pixbo: Denisa Ratajova 4, Rikke Ingebrigtsli Hansen 2, Emma Stenberg, Laura Manninen

Mål Malmö: Ellen Rasmussen, Tereza Urbankova, Maja Ekström, Cecilia Di Nardo

Rubrikerna

– Pixbo besegrade Malmö med 8-4, mycket tack vare en stark andraperiod. Pixbo kom in i andra akten med en 2-1-ledning och sköt sedan fyra raka mål. I början av den tredje perioden så gjorde Rikke Ingebrigtsli Hansen 7-1, och då var matchen så klart körd. Malmö fick in tre reduceringsbollar, men kom inte närmare än så.

– Tjeckiskan Denisa Ratajova var den stora segerorganisatören för Pixbo med hela fyra mål. Det efter att ha gjort tre mål på hela säsongen innan den här matchen...

– Eliska Krupnova noterade två assist för Pixbo, och hon har därmed gjort poäng i alla omgångar i höst.

– Pixbo vann skotten med 27-15.

– Pixbo har fyra segrar på de fem senaste matcherna och är fyra i tabellen.

– Malmö åkte på andra raka förlusten och har sex förluster på åtta matcher under säsongen. Skåningarna är elva i tabellen.

Sirius Innebandy - Endre IF 7-6 (3-2, 2-2, 2-2)

Mål Sirius: Sara Attermo 2, Amanda Ljunggren 2, Amanda Collin, Klara Molin, Tuulia Aho

Mål Endre: Elin Roos 2, Terese Ahlqvist, Karen Farnes, Ellen Bäckstedt, Erika Nilsson

Rubrikerna

– Sirius blev första lag att besegra Endre den här säsongen. Uppsala-laget gled ifrån till en 5-2-ledning i mittperioden, men Endre åt ikapp. Det stod både 5-5 och 6-6 i den tredje perioden innan segermålet kom med två minuter kvar, inslaget av Tuulia Aho, vilket betydde Sirius-seger med 7-6.

– Tre spelare registrerade tre poäng för Sirius. Både Amanda Ljunggren och Sara Attermo noterade två mål och en assist, medan lagkapten Klara Molin svarade för ett mål och två assist. Ljunggren gjorde mål för fjärde matchen i följd.

– Ellen Bäckstedt noterade poäng för Endre igen och gjorde därmed poäng för åttonde matchen i följd.

– Sirius plockade sjätte raka segern. Laget är kvar som trea i tabellen, men minskade glappet upp till tvåan Endre från fyra till en poäng.

– Endre hade sju raka segrar och inget poängtapp alls inför söndagen, men nu kom alltså första förlusten. Laget är kvar som tvåa i tabellen, nu tre pinnar efter Thorengruppen.