Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher

Juniorlandslagsspelare klar för Endre

5 april 2018 10:18
SSL Dam Silly

I januari besökte Ellen Bäckstedt Endre IF och det har sedan dess förts en dialog, nu står klart att Bäckstedt och klubben är överens om ett avtal fram till 2020.


Ellen Bäckstedt har de tre senaste säsongerna spelat med RIG Umeå i Allsvenskan. 18-åringen som vann poängligan i Allsvenskan norra, är även tongivande i juniorlandslaget.

Under torsdagsmorgonen presenterade Endre IF på sin hemsida att Bäckstedt skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till 2020.

– Endre IF har varit ett alternativ för mig sedan jag hälsade på i januari och jag har bara fått positiva vibbar från klubben efter det. För mig var bitarna runt laget minst lika viktiga som bitarna i laget. Jag sökte efter en trygg klubb med spelare och ledare som brinner för innebandy vilket gjorde att Endre fastnade lite extra hos mig. För mig är Endre IF en mycket seriös klubb med bra utvecklingsmöjligheter och tydliga målbilder. Nu ser jag fram emot att komma in i SSL-miljön och ha roligt tillsammans med laget, säger Ellen Bäckstedt till klubbens hemsida.

Jonas Åström i Endres sportkomitté är nöjd med nyförvärvet.

– Ellen Bäckstedt är den största talangen i innebandysverige och har alla verktyg för att gå riktigt långt. Samtidigt får man inte glömma att det är en ung spelare som vi ska ha tålamod med, vi i Endre IF ska ge henne de rätta förutsättningarna för att fortsätta utvecklas och bli en tongivande spelare även i SSL. Hon är en spelare med många spetskvalitéer i det offensiva spelet och en van matchvinnare, egenskaper som går helt i linje med det vi sökt.

Läs Endres intervju med nyförvärvet här.