Lördag
23 Mar 9 matcher
Söndag
24 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 2 matcher
Tisdag
26 Mar 2 matcher
Idag 4 matcher
Fredag
29 Mar 4 matcher
Lördag
30 Mar 4 matcher
Söndag
31 Mar 4 matcher
Måndag
01 Apr 2 matcher
Hemma
Malmö
MAL
Borta
Dalen
DAL

Dalen i slagläge efter segern i streckmötet

17 mars 2019 18:00
SSL Dam

Det var jämnt och rafflande ända in i det sista. Med mindre än minuten kvar kvitterade Malmö mot Dalen i streckmötet som gick till förlängning, där gästerna knep bonuspoängen och skapade sig ett slagläge i jakten på den sista slutspelsplatsen.


Resultatet:

Malmö - Dalen 2-3 e. för. (1-0, 0-1, 1-1, 0-1)

Mål Malmö: Ellen Rasmussen, Yamou Njai

Mål Dalen: Wilma Johansson, Camilla Lundin, Natalie Hjertberg

Rubrikerna:

– Streckmötet mellan Malmö och Dalen var som väntat en jämn historia. Hemmalaget, med en poäng bakom det gästande motståndet inför söndagens drabbning, tog ledningen genom poängdrottningen Ellen Rasmussen - vilket blev den enda fullträffen i den inledande perioden i Kirsebergs Sporthall.

– I den andra dröjde det bara 41 sekunder för västerbottningarna att kvittera. Wilma Johansson satte 1-1 - och Dalen kunde sedermera fullborda sin vändning i den tredje perioden när Camilla Lundin hängde in 1-2. Målet såg ut att bli det som skulle säkra Umeålagets slutspelsplats i den målsnåla fighten, men med mindre än minuten kvar av ordinarie tid satte Yamou Njai in 2-2 i powerplay och tillställningen gick till förlängning.

– Väl där klev Natalie Hjertberg fram och blev hjältinna för sitt Dalen som knep en viktig bonuspoäng i Skåne. Nu har västerbottningarna slagläge i sin jakt på att plocka den sista slutspelsplatsen, då laget huserar två poäng före Malmö inför den sista grundserieomgången. Laget ställs mot KAIS Mora i nästa vecka - dalalaget som vann med 6-4 när lagen möttes senast.

– Malmö har fortfarande chans på den sista slutspelsplatsen om laget besegrar Endre i den sista omgången - samtidigt som Dalen förlorar mot Mora.