Onsdag
10 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 2 matcher
Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Idag 2 matcher
Lördag
20 Apr 2 matcher
Söndag
21 Apr 2 matcher
Måndag
22 Apr 2 matcher

Fem snabba inför kvarten: Lanver mot Parsjö-Tegnér

21 mars 2019 18:30
SM-slutspel Herr

Ikväll startar SM-slutspelet med Linköping mot Dalen som en av fyra stekheta kvartsfinaler. SSL.se tar den sista tempen på lagens stjärnspelare - läs vad Felix Lanver och Måns Parsjö-Tegnér har att säga.


Hur är känslan över att slutspelet äntligen drar igång?

Lanver, Linköping: – Känslan är positiv, efter att vi säkrat slutspelsplats så blev tiden fram till första kvartsfinalen en tid av spänning och förväntan. Nu är man laddad och sugen på att vinna kvartsfinalen med laget.

Parsjö-Tegnér, Dalen: – Känslan är så klart superfin! Det är nu allt ska dra ihop sig och ställas på sin spets. Vi har genomfört säsongen okej med lite dalar och toppar och det finns mycket att ta med sig inför slutspelet.

Vad säger du om att möta Dalen kontra Linköping?

Lanver, Linköping: – Det känns som en rolig uppgift att möta Dalen. Vi har spelat väldigt jämna matcher mot dem under säsongen. Vi ser fram emot såna typer av matcher nu i slutspelet också.

Parsjö-Tegnér, Dalen: – Linköping är ett bra lag som är tuffa att möta när de får styra matcherna. Så det gäller för oss att kunna kontrollera matchbilden och tvinga dem att jobba med och utan boll.

Kommentar på det seriespel som ni har bakom er?

Lanver, Linköping: – Vi är nöjda med vårt seriespel, vi har haft både riktiga kanonmatcher och sämre prestationer. Det känns som att vi nu vet hur vi presterar på topp och kommer att leverera det nu i slutspelet.

Parsjö-Tegnér, Dalen: – Seriespelet har varit ganska bra, men vi har haft några svackor som lett till att vi slutligen kom femma. Jag tycker ändå att vi fått ihop bitarna bra och har mer att bygga på än tidigare säsonger. Vi känns ihopspelade och många har utvecklats under året.

Vad blir nyckeln i kvartsfinalen?

Lanver, Linköping: – Nyckeln i kvartsfinalen kommer vara att våga spela med mjuka handleder och att tro på att vi med vårt spel kommer lyckas.

Parsjö-Tegnér, Dalen: – Nyckeln för oss är att ge Linköpings poängspelare lite tid, samt att hålla uppe tempot i matcherna. Linköping spelar hårdare på färre spelare och ju fler matcher desto bättre för oss.

Hur slutar kvartsfinalserien?

Lanver, Linköping: – Jag tror att det blir jämnt i varje match och att vi till slut vinner en sjunde avgörande.

Parsjö-Tegnér, Dalen: – 4-2 till oss så vi får säkra segern på hemmaplan!