Tisdag
09 Okt 1 match
Fredag
12 Okt 1 match
Lördag
13 Okt 5 matcher
Söndag
14 Okt 7 matcher
Idag 4 matcher
Söndag
21 Okt 2 matcher
Tisdag
23 Okt 1 match
Onsdag
24 Okt 2 matcher
Fredag
26 Okt 6 matcher
Lördag
27 Okt 2 matcher
Söndag
28 Okt 8 matcher

Mullsjökaptenen tackar för sig: "Varit en stor ära"

14 maj 2018 10:30
SSL Herr Silly

I säsong efter säsong har David Gillek varit ledstjärnan i Mullsjö. Nu väljer klubbikonen att sätta punkt för spelarkarriären, det står klart på måndagen.


– Det känns stort att få avsluta karriären i min moderklubb där allt en gång startade, kommenterar David Gillek via Mullsjös pressmeddelande.

Ända sedan det blytunga uttåget i SM-semifinalerna har det spåtts i veteranens framtid. Nu väljer alltså Gillek och Mullsjö AIS att bekräfta nyheten att karriären är över för 35-åringen.

Totalt har David Gillek svarat för 15 säsonger i SSL. Från sin offensiva position har det blivit hundratals poäng, både i form av mål och assist. Gillek har hunnit med spel i Helsingborg, Jönköping och AIK innan han under sina avslutande år representerat moderklubben Mullsjö.

– David Gillek är en härförare och har betytt oerhört mycket för Mullsjö som spelare och lagkapten. Vi hade inte varit där vi är idag utan honom. Vi kan inte nog tacka David för hans insatser, berömmer Jesper Axell som är Mullsjö sportchef.

Klubben: "Vi ser gärna honom i en annan roll framöver"

Även från klubbledningen är respekten stor för det som David Gillek bidragit med i Mullsjö.

– David kommer alltid starkt att förknippas med Mullsjö AIS. Han har betytt oerhört mycket både på planen och i föreningen. Vi ser gärna honom i en annan roll framöver. Hans stora innebandykunnande är viktigt för vårt fortsatta långsiktiga arbete, förklarar klubbens ordförande Pernilla Bernhardsson.

35 år gammal sätter nu David Gillek punkt för sin professionella innebandykarriär. Han gör det med 584 SSL-poäng under bältet (tolva genom tiderna), dessutom med mäktiga 219 seriematcher i Mullsjötröjan. Just den långa tjänstgöringen i moderklubben är något som veteranen bär med sig extra starkt i minnet.

– Att fått bära kaptensbindeln för klubben i mitt hjärta under dessa år har varit en stor ära för mig. Jag vill även tacka min familj, framförallt mina föräldrar och min sambo Julia, för deras ovärderliga stöd under min karriär, säger Gillek.