JIK behåller egna produkten: "Vi har tystat innebandysverige"

20 februari 2018 13:50
SSL Herr

Nykomlingen Jönköping är på god väg att säkra sitt SSL-kontrakt. En som redan skrivit på nytt kontrakt är Hannes Blomkvist, som blir moderklubben trogen.


Med fyra matcher kvar att spela har Jönköping skaffat sig en marginal på trygga elva poäng ner till nedflyttningsstrecket. Allting tyder på fortsatt spel i högstaligan för nykomlingen, som nu bygger för en fortsättning i SSL. En stor pusselbit i det arbetet har nu lagts, då Hannes Blomkvist förnyat sitt avtal med två år. Forwarden blir i och med det kvar i JIK till 2020.

– Vi känner en stolthet över att Hannes väljer att förlänga sitt samarbete med JIK. Hannes fortsätter att utvecklas tillsammans med laget och föreningen och har visat under denna säsong att han liksom laget hör hemma i SSL, kommenterar Andreas Berglund från Jönköpings sportgrupp för den egna hemsidan.

– Han har redan haft en viktig roll i laget länge, men både han själv och vi vet att det finns ännu mer att hämta och utveckla. Det är något man lätt glömmer då Hannes varit bofast i JIK:s herrlag i många säsonger redan.

"Jag har ännu mer att ge"

22-årige Blomkvist är fostrad i Jönköping och A-lagsdebuterade för klubben redan säsongen 2010/2011. Sedan dess har det blivit spel i både SSL och Allsvenskan, innan klubben förra våren tog klivet tillbaka till högstaligan.

En stor faktor till det var just Hannes Blomkvist, som med nio poäng var tongivande i SSL-kvalet. Den här säsongen har det blivit 21 poäng på 25 spelade matcher för forwarden. JIK har greppet om tiondeplatsen med bara två poäng upp till slutspelsplats, en stark prestation i återkomsten till SSL.

– I år var vi nederlagstippade och utdömda redan inför seriestart och har tystat hela innebandysverige genom att fortsätta plocka poäng. Klubben är på helt rätt väg och vi som lirar i laget vet att detta bara är ett steg på vägen. Jag själv vet att jag har ännu mer att ge och att jag har mina bästa säsonger framför mig, säger Hannes Blomkvist till JIK:s hemsida.